Bitcoin (BTC) ATM
Bitcoin, Dogecoin

200 Bitcoin-geldautomaten geïnstalleerd in Amerikaanse Wallmart-winkels

Walmart, de Amerikaanse detailhandelgigant, gaat zijn klanten toestaan om Bitcoin (BTC) aan te schaffen via geldautomaten. Deze worden in een aantal Walmart-winkels geïnstalleerd.


Walmart anders dan zijn rivalen

Dit komt doordat het bedrijf naar verluidt een samenwerking gestart is met Coinstar. Coinstar is bekend om zijn machines die fysieke munten kunnen inwisselen voor contant geld. Het gevolg van de samenwerking is de levering van 200 Bitcoin-geldautomaten verdeeld over heel de Verenigde Staten (VS). Verwacht wordt echter dat dit aantal snel zal worden opgeschroefd, naar een totaal van 8.000.

Sam Doctor, de CEO van de crypto-makelaardij BitOoda, zei dat het installeren van Bitcoin-geldautomaten in supermarkten een groeiende trend is in de Verenigde Staten. Verder merkte hij op dat Walmart in veel aspecten anders is dan zijn rivalen, omdat het bereik een groter percentage van de samenleving kan bereiken. Hij zegt hierover het volgende:

“Walmart breidt Bitcoin-toegang echter uit naar meer mensen en geeft het meer legitimiteit onder sceptici, mochten ze het na een eerste pilot uitrollen.”


Geen goedkope manier om Bitcoin te kopen

Om gebruik te maken van de geldmachine, moeten klanten een bankbiljet in de machine steken. Vervolgens krijgen zij een papieren voucher, die zij kunnen inruilen voor in dit geval Bitcoin. Deze Bitcoin kunnen zij ontvangen door een account aan te maken op Coinme en door deze code daar in te voeren.

Deze service is niet geheel gratis, want de geldautomaten rekenen gemiddeld 4% aan transactiekosten, plus tot 7% extra aan geldwisselkosten. Hierdoor is het geen goedkope manier om cryptocurrencies aan te schaffen. Het verlaagt echter wel de toegangsdrempel voor nieuwe kopers. Naast Bitcoin, kan de machine ook gebruikt worden voor andere cryptocurrencies, waaronder onder andere Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE).

Momenteel staan verreweg de meeste crypto-geldautomaten in de Verenigde Staten. Volgens de nieuwste gegevens staan daar momenteel 17.436 van dit soort machines. Canada staat op de tweede plek, met slechts 1.400 crypto-geldautomaten. Er zit hierdoor een enorm verschil in aantallen per land. Toch blijft het totale aantal toenemen, wat op zichzelf een positief teken is.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers duikt opnieuw omlaag door escalatie in het Midden-Oosten
Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving