Bitcoin Nieuws, Ethereum Nieuws

Bitcoin Nieuws, Ethereum Nieuws

$213 miljoen in Bitcoin en Ethereum geliquideerd terwijl prijzen dalen

De prijzen van Bitcoin en Ethereum zijn de afgelopen 24 uur met respectievelijk 6% en 7% gedaald, waardoor recente winsten teniet zijn gedaan.

De Bitcoin en Ethereum prijs vallen naar beneden

De koersval resulteerde volgens Coinglass in ongeveer $213 miljoen aan Bitcoin- en Ethereum-posities die werden geliquideerd. De meeste van deze posities waren long-posities.

Momenteel is één Bitcoin $29.521 waard. Dat betekent dat de koers in 1 dag tijd met ongeveer 6,1% is gedaald. Ook staat de BTC prijs maar liefst 57% lager dan zijn all time high van $68.879, dat afgelopen november werd geregistreerd.

Ethereum worstelt ook om het recente bullish momentum vast te houden. De op een na grootste cryptomunt is de afgelopen 24 uur met 8,2% gedaald. De prijs van 1 Ether token ligt op het moment van schrijven rond de $1751.36. Door de huidige koersval is Ethereum nu 64,02% minder waard dan zijn all-time high van $4.891,70 in november 2021.

De Crypto Fear & Greed Index is een manier om cryptomarktbewegingen te meten en te beoordelen of cryptocurrencies redelijk geprijsd zijn. Deze is laag (15 van de 100), wat wijst op “extreme angst” op de markten.

BTC prijs valt naar beneden – Bron: Tradingview

Waarom zijn Bitcoin en Ethereum gedaald?

Een van de redenen achter de koersval van vandaag is de aanklacht van de SEC tegen de grootste crypto exchange ter wereld genaamd Binance. Ook de verminderde DeFi-activiteit op Ethereum en een terugval in Bitcoin-handelsactiviteit is een reden van de nieuwe koersval.

De Total Value Locked (TVL) over verschillende protocollen in Ethereum is de afgelopen 24 uur gedaald van $88,67 miljard naar $68,02 miljard, volgens gegevens van DefiLlama.

TVL vergrendeld in Ethereum. Bron: DeFiLlama

De TVL op Aave, het grootste DeFi-protocol op Ethereum, verloor de afgelopen maand 15%. Andere topprojecten zoals MakerDAO, Curve Finance, Lido en Uniswap verloren in dezelfde periode ook dubbele cijfers.

Daarnaast is de stroom van Bitcoin naar fiat-exchanges de afgelopen 24 uur met 5% gestegen, wat wijst op een grote verkoop van BTC tokens naar contanten.

Bitcoin nieuws

75 procent van de miners van Marathon zijn 2 weken na grote storm nog steeds offline 75 procent van de miners van Marathon zijn 2 weken na grote storm nog steeds offline
BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten