Ethereum (ETH)
Ethereum, Exchange

250 duizend Ethereum tokens in één transactie naar Binance gestuurd

Het gaat niet goed met de Ethereum koers nadat het netwerk afgelopen donderdag is overgestapt op Proof-of-Stake. De langverwachte Merge blijkt een waar ‘buy the rumor, sell the news’ evenement te zijn. Ook vandaag stromen er weer grote hoeveelheden Ethereum richting de beurzen.

270.000 Ethereum in de verkoop?

Whale Alert is een account op Twitter dat grote transacties in de gaten houdt. De afgelopen uren heeft het melding gemaakt van drie enorme transacties, waarbij er één in het bijzonder opvalt. Op het moment van schrijven is het namelijk iets meer dan 4 uur geleden dat er in één transactie 250.000 Ethereum richting Binance is gestuurd.

Op het moment van de transactie ging dat om een waarde van 338 miljoen dollar. Het is voor de markt te hopen dat deze munten niet richting Binance zijn gestuurd voor de verkoop. Voorheen was dit de enige optie, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om via Binance tokens te staken in het nieuwe Proof-of-Stake netwerk.

Even daarvoor is er in twee aparte transacties 20.000 Ethereum naar FTX gestuurd, het handelsplatform van CEO Sam Bankman-Fried. Die transacties zijn goed voor een waarde van ongeveer 28 miljoen dollar.

De Ethereum koers

Waar de meeste Ethereum-aanhangers hoopten op een opleving na de succesvolle implementatie van het nieuwe Proof-of-Stake consensus mechanisme, bleek de realiteit een ander plan te hebben. Nu is de hoop gevestigd op de Federal Reserve. De populaire crypto-influencer Lark Davis verwacht namelijk een rally als de Amerikaanse centrale bank de rente woensdag verhoogt met ‘slechts’ 0,75 procent.

Het is goed mogelijk dat we dan een opleving krijgen, gezien er ook een kans is dat de Federal Reserve de rente met 1 procent verhoogt. Mochten ze daarvoor kiezen, dan duiken de markten waarschijnlijk weer naar beneden en moeten we vrezen voor nieuwe dieptepunten. Het wordt dus even billenknijpen tot woensdag 20.00u Nederlands tijd, want dan komt de Federal Reserve met het nieuwe rentebesluit.

Ethereum nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?