Ethereum Nieuws

Waarom is de Ethereum koers met 23% gedaald na de Merge?

Op 15 september ging Ethereum Merge eindelijk live. Hierdoor ging het netwerk over van een proof-of-work naar een proof-of-stake consensus. De overgang betekent dat er geen miners meer nodig zijn om het netwerk draaiend te houden en dat is goed voor het milieu. Het netwerk gebruikt volgens de Ethereum Foundation namelijk 99,95 procent minder elektriciteit dan voorheen. Ondanks dat dit alles positief nieuws is, is de Ethereum koers flink gecrasht na de update. Hoe kan dat?

Ethereum verliest 23 procent van zijn waarde na de Merge

De Ethereum koers bevindt zich al sinds november 2021 in een neerwaartse trend. ETH bereikte op dat moment zijn hoogste punt ooit van 4.868 dollar, maar sindsdien is de koers hard gecrasht. In aanloop naar de Merge leek de positiviteit rondom Ether langzaam terug te komen en de prijs begon dan ook weer te stijgen. Echter, direct nadat de Merge afgerond was zakte de koers ineen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ether token rond de 1.338 dollar. Dit terwijl de Ethereum koers 7 dagen geleden nog rond de 1.750 dollar lag. Dat betekent dat de grootste altcoin ter wereld in zeven dagen tijd meer dan 23 procent van zijn waarde heeft verloren.

Ethereum koers 19 september
ETH koers 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Waarom daalt de Ether koers?

Eigenlijk is het best wel verwarrend. Ethereum heeft één van zijn grootste updates ooit succesvol doorgevoerd, maar toch crasht de prijs. Je zou verwachten dat het goede nieuws de koers zou laten stijgen. Maar niets lijkt minder waar deze week.

Analisten schuiven de koersval van ’s werelds grootste altcoin toe aan een aantal verschillende redenen. De belangrijkste reden is een beurs-waarheid genaamd ‘Buy the rumor, sell the news’. Dit betekent eigenlijk iets van ‘Koop bij het gerucht, verkoop bij het nieuws’. Precies dit is wat we de afgelopen week hebben zien gebeuren. De Ethereum koers steeg in aanloop naar de Merge en daalde direct nadat de upgrade had plaatsgevonden. De hype was er vanaf en de verkoopdruk nam toe. Dit resulteerde in een fikse koersval.

Naast deze reden wijzen sommige experts op een mogelijk gevaar voor het nieuwe proof-of-stake netwerk. Vlak na de upgrade waarschuwde de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission namelijk dat PoS netwerken misschien wel als een effect gezien zullen worden door de financiële waakhond. Dat zou weleens heel slecht nieuws kunnen zijn voor ETH investeerders.

Of dit echt een groot probleem gaat worden is echter nog maar de vraag, zo vertellen analisten. De meeste experts verwachten dat de Ethereum koers zich op de lange termijn wel zal herstellen. Zeker als het netwerk dan eindelijk zijn voordeel kan doen met de belangrijke upgrades die door de Merge mogelijk zijn gemaakt.

Ethereum nieuws

Ethereum Merge laat blokcreatie pieken Ethereum Merge laat blokcreatie pieken
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559 Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten