Ethereum Nieuws

Waarom daalt de Ethereum koers vlak na de Merge?

De Ethereum Merge van vandaag is vanuit technisch oogpunt probleemloos verlopen, maar daar plukt de Ether koers geen vruchten van. Nu de hype rondom de grote update af is genomen begint de prijs va de grootste altcoin direct te dalen.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ethereum token rond de 1499 dollar. Dit terwijl de koers een dag voor de Merge nog rond de 1600 dollar lag. Dit betekent dat Ether zo’n 6 procent van zijn waarde is verloren vandaag. Hoe raar het ook klinkt na zo’n succesvolle update: Ethereum is één van de slechtst presterende cryptomunten van vandaag.

Ethereum koers 15 september
Ethereum koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Op het moment dat de merge plaatsvond (rond 9 uur ’s ochtends) bleef de prijs vrij stabiel rond de 1.600 dollar. Echter, rond 4 uur ’s middags begon de ETH prijs plotseling in te zakken en bereikte het een dieptepunt van 1.470 dollar.

Analisten hadden de koersval al voorspeld

Sommigen kijken raar op dat de ETH koers daalt terwijl het netwerk vandaag zijn grootste update ooit succesvol doorgevoerd heeft. Anderen hadden een dergelijke koersactie echter al verwacht. Zo schreef crypto analyse bedrijf Glassnode al dat de Merge zeer waarschijnlijk een ‘sell the news’ evenement zou worden. De hype rondom de upgrade leek bullish sentiment aan te wakkeren, maar grote investeerders waren al bezig om hun tokens klaar te zetten voor de verkoop vlak na het evenement.

Zelfs de oprichter van Ethereum, genaamd Vitalik Buterin, had al gewaarschuwd voor een dergelijk koersverloop. Het is namelijk vaak zo dat de koers van een cryptomunt stijgt in aanloop naar een belangrijk evenement, en juist daalt als deze daadwerkelijk plaats heeft gevonden. In het engels is er zelfs een speciale term voor: “Buy the rumor, sell the news”.

Vitalik voorspelde trouwens ook dat na de kortstondige koersval de Ethereum prijs langzaam maar zeker op zal krabbelen en op de lange termijn een mooie prijsstijging zal laten zien.

Ethereum nieuws

Ethereum Merge laat blokcreatie pieken Ethereum Merge laat blokcreatie pieken
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559 Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten