Ethereum merge
Ethereum

De Ethereum Merge is succesvol geïmplementeerd

De Ethereum Merge is met succes en zonder problemen uitgevoerd. Dit betekent dat het Ethereum netwerk zojuist over is gegaan van een proof-of-work naar een proof-of-stake consensus. Het is een historische gebeurtenis waar de crypto community al meer dan vijf jaar op heeft gewacht.

Een enorme prestatie

De upgrade heeft ervoor gezorgd dat de manier waarop transacties worden gevalideerd en ETH-tokens worden gemaakt voor altijd is veranderd. De Merge betekent ook dat het Ethereum netwerk 99,95 procent minder energie verbruikt. Dat is een enorme hoeveelheid energie dat bespaard wordt. Het is namelijk 0,2 procent van alle energie ter wereld, zo vertelt de Ethereum Foundation. Naast het feit dat het netwerk nu veel energie zuiniger is, zal de Merge er ook voor zorgen dat het netwerk sneller is en beter geschaald kan worden.

De Merge was een groot succes

De Merge vond rond 09:00 plaats en duurde in totaal 12 minuten. Na deze bloedstollende 12 minuten werd duidelijk dat de overgang vlekkeloos was verlopen. Het Ethereum-netwerk miste geen enkel “slot” van het 12-seconden-blokvoorstel, en na 12 minuten en 48 seconden werd de Merge met succes afgerond.

Gedurende die tijd hebben grote crypto exchanges zoals Binance, Coinbase en Bitvavo de handel in Ethereum-gerelateerde tokens, waaronder ETH, onderbroken. De door Ethereum beïnvloede handel zal naar verwachting binnenkort op die platforms worden hervat.

Ethereum nieuws

Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Nieuwe Ethereum-upgrade maakt verlies van privésleutels verleden tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving