Ethereum ETHER
Ethereum

$3 miljard aan Ethereum verlaat beurzen sinds ETF-goedkeuring

Zo’n anderhalve week geleden werden de allereerste Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) goedgekeurd in de Verenigde Staten. Sindsdien hebben wereldwijde cryptobeurzen een ware exodus van ethers moeten doorstaan, met een totale uitstroom van grofweg $3 miljard.

Het weerspiegelt het grote vertrouwen dat momenteel heerst onder Ethereum-houders voor de toekomst van de altcoin.

Bijna 800.000 ETH stroomt uit cryptobeurzen

De welbekende crypto-analist Ali Martinez liet gisteren op socialmediaplatform X weten dat sinds donderdag 23 mei, toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) goedkeuring gaf aan alle 8 Ethereum ETF-aanvragen, maar liefst 777.000 ETH van crypto exchanges is opgenomen.

Investeerders nemen doorgaans hun cryptomunten op vanuit gecentraliseerde exchanges om deze vervolgens in een eigen wallet op te slaan. Met een persoonlijke self-custody wallet heb je zelf de private keys in handen, waarmee je de volledige controle over je cryptomunten hebt. 

Door crypto naar persoonlijke wallets te versturen, geven investeerders aan dat ze geen direct plannen hebben om hun activa op de markt te dumpen. Cryptomunten die in persoonlijke wallets worden bewaard, zijn nu eenmaal minder snel en gemakkelijk verhandelbaar dan op een gecentraliseerde exchange.

Het suggereert de verwachting dat de onderliggende koers op termijn zal stijgen. De forse uitstroom van Ethereum kan dus als bullish beschouwd worden.

Dankzij de grote kapitaalvlucht bezitten wereldwijde exchanges nog zo’n 12,5 miljoen Ether.

Kunnen Ethereum-fondsen Bitcoin’s succes evenaren?

Het positieve sentiment onder investeerders ten aanzien van de toekomstige Ethereum koers is deels geworteld in de succesvolle lancering van de Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot ETF’s in de Verenigde Staten.

In januari betrad een waslijst aan BTC-fondsen de Amerikaanse beurzen, en sindsdien is er al bijna $14 miljard binnengehaald. Niet alleen verbluffen de BTC-fondsen de traditionele financiële markten, ook de bitcoin koers heeft al flink geprofiteerd van de beursintrede.

In hoeverre ethereum ook maar enigszins in de buurt kan komen van Bitcoin’s successen valt natuurlijk nog te bezien. De ETF’s zullen in ieder geval de legitimiteit van ethereum als beleggingsoptie een flinke boost geven. 

Voor nu is het nog wachten tot de fondsen daadwerkelijk gelanceerd mogen worden. Volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas zou het al aan het eind van deze maand of begin volgende maand zover kunnen zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken