blackrock
Ethereum

BlackRock wijzigt Ethereum ETF: Lancering mogelijk binnen een maand

Exact een week geleden werden de eerste Ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten goedgekeurd. Om precies te zijn ontvingen de zogeheten 19b-4 aanvragen groen licht.

Om daadwerkelijk genoteerd en verhandeld te worden, moeten ook de S-1 aanvragen goedgekeurd worden. Dat is precies waar momenteel hard aan gewerkt wordt.

BlackRock heeft gisteren als eerste van de acht Ethereum ETF-uitgevers een herziene S-1 aanvraag ingediend. Volgens ETF-analisten zou dit kunnen betekenen dat we ergens over een maand de fondsen gelanceerd zien worden.

BlackRock wijzigt ETH S-1 aanvraag

BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft gisteren een bijgewerkte S-1 aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor zijn Ethereum spot ETF.

De S-1 aanvraag is nu de laatste horde die de ETF-uitgevers moeten overwinnen om hun Ethereum spot beursfondsen te lanceren. Nu de 19b-4 aanvragen goedgekeurd zijn, is het echter slechts een kwestie van tijd voordat overeenstemming bereikt wordt voor de S-1 formulieren, die gericht zijn op het verstrekken van volledige en gedetailleerde informatie over de ETF.

De gewijzigde S-1 van BlackRock verstrekte informatie over zijn seed capital-investeerder — de entiteit die geld aan het fonds toewijst zodat het kan beginnen met handelen.

Naast BlackRock zagen ook Fidelity, Grayscale, Bitwise, VanEck, ARK Invest samen met 21Shares, Invesco samen met Galaxy en Franklin Templeton vorige week hun 19b-4 aanvragen goedgekeurd worden.

Volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas zullen deze andere uitgevers ook binnenkort BlackRock achterna gaan met herziene S-1 formulieren. Op socialmediaplatform X liet hij weten dat het in ieder geval een ‘’goed teken’’ is dat BlackRock al een dergelijke stap heeft gezet. 

Zijn collega James Seyffart zei dat de bijgewerkte S-1 aanvraag van BlackRock “vrijwel zeker de betrokkenheid is waar we naar op zoek waren” omdat het laat zien dat “uitgevers en de SEC werken aan de lancering van spot Ethereum ETF’s.”

Wanneer lancering Ethereum-fondsen?

Al sinds het grote nieuws van vorige week speculeert men volop in het cryptoland wanneer de fondsen daadwerkelijk hun intrede tot de Amerikaanse beurzen zullen maken. 

Balchunas denkt dat de uitgevers mogelijk nog één keer aanpassingen moeten doen op basis van de feedback die ze krijgen bij hun bijgewerkte indieningen. ‘’Lancering eind juni is een reële mogelijkheid, hoewel ik mijn streefdatum op 4 juli houd,’’ zo schreef hij op X.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Gary Gensler: Ethereum ETF’s zullen waarschijnlijk deze zomer lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken