Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

3 Redenen voor de plotselinge stijging van Cardano

De prijs van Cardano steeg met 85% in 10 dagen tijd. Daarmee overtrof het Bitcoin SV om de zesde grootste crypto valuta te worden in marktcapaciteit.


Waarom de Shelley upgrade zo belangrijk is voor de Cardano

De prijs van de Cardano steeg in tien dagen tijd van $0,074 naar $0,137. Dit is een toename van meer dan 85%. Cardano overtrof hierdoor Bitcoin SV en werd daarmee de zesde grootste crypto valuta in marktcapaciteit.

Drie factoren hebben waarschijnlijk de afgelopen weken de intense rally van Cardano (ADA) veroorzaakt. Een belangrijke factor is de nieuwe Shelley update. Daarnaast zijn de gunstige marktstructuur en de snelle groei van de gedecentraliseerde financiële markt belangrijke redenen dat de koers is gestegen.

Op 1 juli werd een node met Shelley upgrade-componenten op het mainnet geïmplementeerd. Aan het einde van de maand worden de wijzigingen op het netwerk van Cardano doorgevoerd via een hard fork.

De nieuwe Shelley upgrade heeft een aanzienlijke impact gehad op de prijs van de Cardano vanwege het stakesysteem. Cardano is een proof-of-stake-netwerk. Dit betekent dat er geen miners zijn. Gebruikers die nodes uitvoeren onderhouden het netwerk door de Cardano te staken. In ruil daarvoor profiteren gebruikers van het beloningssysteem van Cardano. In de roadmap van Cardano staat het volgende geschreven over de update:

“Shelley zal een delegatie- en stimuleringsregeling invoeren. (Een beloningssysteem om de staking pools en de adoptie door de gemeenschap te stimuleren).

In de roadmap staat ook dat de Cardano na de implementatie van de Shelley upgrade naar verwachting meer gedecentraliseerd zal worden met meer dan 1.000 staking pools:

“Aan het einde van het Shelley tijdperk verwachten we dat Cardano 50-100 keer meer gedecentraliseerd zal zijn dan de andere grote blockchain-netwerken. Het stimuleringsschema is ontworpen om een evenwicht te bereiken rond 1.000 stake pools.”

De groeiende vraag naar de Cardano ontstaat waarschijnlijk door beleggers die het beloningssysteem onder Cardano’s nieuwe upgrade aantrekkelijk vinden.


Een doorbraak boven het meerjarig weerstandsniveau

Sinds augustus 2018 fungeerde het niveau van $0,107 als een sterk meerjarig weerstandsniveau voor de Cardano. Elke poging om boven dit niveau te herstellen werd onthaald met een grote uitverkoop.

De recente prijspiek van de Cardano markeert de eerste doorbraak van het belangrijke weerstandsniveau sinds 2018. De gunstige marktstructuur van Cardano en het gebrek aan duidelijke weerstandsniveaus boven $0,17 trokken waarschijnlijk de aandacht van handelaren. Hierdoor vloog het koopvolume omhoog.

Cardano (ADA) koers – Bron: Tradingview

De groei van de gedecentraliseerde financiële markt

Tot slot is de groei van gedecentraliseerde financiële markt (DeFI) een belangrijke reden dat de ADA prijs is gestegen. De DeFi markt is nu meer dan $2 miljard waard. In een recente tweet liet Cardano oprichter Charles Hoskinson doorschemeren dat Cardano binnenkort een belangrijke speler zou kunnen worden in de gedecentraliseerde financiële markt.

Als een proof-of-stake blockchain-netwerk is het Cardano blockchain-netwerk structureel efficiënt genoeg om grootschalige gedecentraliseerde financiële toepassingen aan te kunnen.

Als de Cardano zich evolueert tot een belangrijke speler in de gedecentraliseerde financiële markt kan dit op middellange termijn een nieuwe groeimogelijkheid voor het blockchain-netwerk betekenen.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten