Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Ethereum

3 redenen waarom Ethereum achterblijft op Bitcoin in 2024

De Ethereum koers doet het op meerdere fronten minder dan die van Bitcoin in 2024, terwijl investeerders met smart wachten op de ETFs voor het smart contract platform. Ethereum begon het jaar sterk, maar sinds de ETF-goedkeuring in mei vielen de prestaties achter op die van Bitcoin.

Ethereum versus Bitcoin

Ten opzichte van de Amerikaanse dollar steeg Ethereum met 60% over de afgelopen 12 maanden, vergeleken met de stijging van Bitcoin van 87%.

Ethereum versus Bitcoin. Bron: Cointelegraph/Tradingview

De eerste reden daarvoor is dat Ethereum tot nu toe diepere correcties kent dan Bitcoin. Tussen 12 maart en 1 mei viel de Ethereum koers met 31% naar beneden, terwijl Bitcoin een daling van ‘slechts’ 23% zag.

Volgens de analisten van Glalssnode en CME Group zagen we tijdens de 2023/2024 cyclus de ETH/BTC verhouding dalen, wat volgens hen suggereert dat investeerders op dit moment minder op zoek zijn naar extra risico voor hun portfolio.

Sinds de Merge van Ethereum doet de munt van Vitalik Buterin het minder dan Bitcoin en die trend blijft doorzetten.

Waarom heeft Ethereum het moeilijk?

Een volgende reden voor het onderpresteren van Ethereum ten opzichte van Bitcoin zit in het feit dat BTC in januari 2024 al zijn ETFs op de markt kreeg.

Daarbij kreeg Ethereum dit jaar steeds meer concurrentie van andere Proof-of-Stake blockchains. “Ondanks dat kan de lancering van de Spot ETFs voor Ethereum een katalysator vormen om die trend om te keren”, aldus de analisten van Glassnode.

Ook de analisten van K33 Research zien dat Ethereum achterblijft op Bitcoin. Hoewel de prestaties in 2024 vrijwel gelijk zijn, ligt de ETH/BTC verhouding op het laagste niveau in drie jaar.

“Dat laat zien dat de markt het potentieel van Ethereum onderwaardeerd”, aldus de analisten van K33 Research.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Aantal gestakete Ethereum dicht bij nieuw record in aanloop naar ETF-debuut
Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden
Ethereum ETF-lancering dichterbij dan ooit na nieuwe indieningen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen