Altcoin, Cardano

$30 miljard aan ADA gestaked nu Cardano smart contracts naderen

Al meer dan $30 miljard aan ADA tokens zijn gestaked. Dit terwijl het Cardano netwerk steeds dichter bij de belangrijke update van het netwerk komt.

In de aankomende update zal Cardano smart contracts ondersteunen. Volgens velen zou dit ervoor kunnen zorgen dat Cardano kan gaan concurreren met Ethereum. Dat kan op zijn beurt een grote ADA koersstijging veroorzaken.


Wat is Cardano?

Het Cardano netwerk is bedoeld voor transacties met behulp van zogenaamde smart contracts. Hierin is het niet zozeer uniek, maar Cardano is wel degelijk een hoogvlieger binnen de crypto-wereld en is bovendien geliefd bij in de community voor de snelle transacties en sterke fundamentele ontwikkelingen. Bovendien heeft het project zijn langverwachte smart contractplatform, de Alonzo, gelanceerd. De lancering van het mainnet staat gepland voor later dit jaar.

Verder is Cardano uniek omdat het zijn gebruikers in staat stelt om passief ADA te verdienen zonder de tokens voor een bepaalde tijd vast te hoeven zetten. Dit terwijl bij andere crypto’s je de tokens wel voor een minimale periode vast moet zetten om te kunnen staken. Dit is wellicht waarom Cardano veruit de meest gestakede cryptomunt is. Er is namelijk voor $30 miljard aan ADA gestaked terwijl dit bij Ethereum op $12,2 miljard ligt.


Investeerders blijven bullish

Vandaag is de Cardano koers met ongeveer 1 procent gedaald. De prijs van 1 ADA token ligt op het moment van schrijven rond de $1,31.

ADA 1D grafiek – Bron: Tradingview

Ondanks dat de Cardano koers de afgelopen maand, net zoals alle andere crypto’s, is gedaald blijven lange termijn investeerders bullish. Cardano is dit jaar al 1 van de best presterende grote crypto’s en velen verwachten dat de winsten alleen maar toe blijven nemen naarmate de fundamentele veranderingen doorgevoerd worden.