hacker
Hack

342.000 Ethereum gehackt bij UpBit – waarde $50 miljoen

De grote Zuid Koreaanse crypto exchange, genaamd UpBit heeft haar gebruikers op de hoogte gebracht van een hack van 342 duizend Ethereum tokens. Deze tokens zijn gestolen uit de hot wallet van de exchange.

Het incident werd bevestigd in een officiële verklaring geschreven door Lee Seok-woo, de CEO van Upbit.


342.000 Ethereum tokens gehackt

In de verklaring onthult Lee Seok-woo het volgende:

“Op 27 november, om 13:06 uur, werd 342.000 ETH (ongeveer 58 miljoen) gestolen en overgebracht van de Upbeat Ethereum Hot Wallet naar een onbekende wallet. Het onbekend wallet adres is 0xa09871AEadF4994Ca12f5c0b6056BBd1d343c029. ”

De CEO verontschuldigd zich aan de gebruikers voor het ongemak dat de hack heeft veroorzaakt. Ook vertelt hij de maatregelen die de exchange heeft genomen nadat het het incident had ontdekt.

De exchange heeft toegezegd om de cryptomunten van haar gebruikers te beschermen. Ook vertelt hij dat de 342 duizend Ethereum tokens (op het moment van schrijven $50 miljoen waard) zullen worden gedekt en vergoed door de exchange. Tot slot zijn alle cryptotokens van de hot wallet verplaatsts naar de cold storage.

Door deze maatregel duurt het ten minste twee weken voordat stortingen en opnames weer worden hervat. De CEO belooft de gebruikers van UpBit te informeren zodra ze weer worden geopend.


Eerdere hacks

De VN schreef in een rapport dat Noord-Koreaanse hackers enorm veel cryptomunten stelen en het vooral gemunt hebben op Zuid-Korea. Zo werd er in maart een enorm aantal phishing e-mails ontdekt, waar hackers zich voordeden als medewerkers van de crypto exchange UpBit.

In janauri 2018 creëerden Bithumb, Upbit, Coinone en Korbit, de vier grootste crypto exchanges van Zuid-Korea, een hotline voor exchanges om ervoor te zorgen dat verdachte transacties onmiddellijk konden worden gedetecteerd en worden gestopt.