Shiba Inu, SHIB
Binance, Shiba inu

350 miljard Shiba Inu coins weggehaald van Binance, SHIB-prijs stijgt 10%

Een anonieme ‘whale’ wallet van Shiba Inu heeft opvallende stappen gezet door een indrukwekkende 600 miljard SHIB, ter waarde van ongeveer $5,7 miljoen, op te nemen van Binance. Opvallend is dat deze actie volgde op een eerdere opname van 250 miljard SHIB, ter waarde van ongeveer $2,3 miljoen, slechts negen dagen eerder.

Deze aanzienlijke transacties hebben een prijsstijging van 10% in SHIB teweeggebracht, wat veel discussie en speculatie in de cryptogemeenschap heeft veroorzaakt. Het terugtrekken van dergelijke grote hoeveelheden SHIB door een enkele wallet suggereert diverse mogelijke marktstrategieën.

Waarom haalt de whale zo veel SHIB tokens van de crypto beurs af?

Een mogelijke verklaring van deze transacties is dat de ‘whale’ ervoor kiest om zijn SHIB-tokens over te brengen naar privé wallets. Dit kan wijzen op een langetermijnvertrouwen in de waarde van SHIB.

Daarnaast zou deze strategie kunnen duiden op een poging om het risico te verkleinen dat gepaard gaat met het aanhouden van activa op beurzen. Dit is een relevante overweging, gezien de recente incidenten met hacks en beveiligingslekken op verschillende cryptobeurzen.

Memecoins in de lift

De recente transacties van de Shiba Inu ‘whale’ komen in een tijd waarin memecoins, waaronder Shiba Inu (SHIB) en PEPE, een stijgende lijn laten zien als onderdeel van een algemeen herstel in de cryptomarkt.

De toename van de SHIB-prijs na deze grote opnames valt samen met deze opwaartse trend. Desondanks is het belangrijk dat investeerders voorzichtig blijven. Memecoins zijn berucht om hun hoge volatiliteit en kunnen snelle en onverwachte prijsschommelingen ervaren, wat risico’s voor investeerders met zich meebrengt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Dit is hoe Shiba Inu zich onderscheidt van andere memecoins
Shiba Inu (SHIB) onder druk: Grote weerstand en verkoopdruk belemmeren herstel
Zal de Shiba Inu koers binnenkort stijgen? On-chain data toont gemengde signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken