Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

4 december verwachte datum Ethereum Istanbul Hard Fork

De teamleider van de Ethereum Foundation, genaamd Péter Szilágyi, heeft bevestigd dat de Instanbul hard fork op 4 december plaats zal vinden.

In twee tweets liet Szilágyi weten dat de Istanbul hard fork zal beginnen bij blok 9069000.


Istanbul hard fork & Ethereum 2.0

Tijdens de Istanbul upgrade zullen codewijzigingen aangebracht worden in de op één na grootste blockchain ter wereld. Het belangrijkste kenmerk van de Istanbul hardfork is de implementatie van het proof-of-work (PoW) algoritme. Dit is bedoeld om het voordeel dat ASIC miners op het netwerk hebben te bestrijden.

ASIC is een bepaald soort mining hardware dat gebruik maakt van de zogenaamde ASIC chips. Deze zijn speciaal aangepast om op efficiënte wijze crypto’s te minen op basis van een specifiek hashing algoritme.

GPU’s die ook worden gebruikt om crypto tokens te minen zijn minder gespecialiseerd en hebben daarom tot op heden moeite om te concurreren met ASIC hardware.

De ontwikkelaars van Ethereum besloten de implementatie van Istanbul in twee fasen uit te voeren. Allereerst zal het team beginnen met een selectie van zes Ethereum Improvement Proposals (EIP’s) voor testnet integratie in oktober.

De Istanbul hard fork zal uiteindelijke de overgang van he netwerk naar Ethereum 2.0 in gang zetten. Dit is bedoeld als de laatste upgrade van Ethereum die in 2020 zal plaatsvinden.

Ethereum 2.0 zal het netwerk veranderen naar een proof-of-stake (PoS) algoritme. Door dit in te voeren zal ETH uitdagingen als schaalbaarheid en veiligheid beter kunnen aanpakken.


Onverwachte omstandigheden

Twee weken geleden liet Newsbit al weten dat de hard fork gepland stond op 4 december. Wel lieten de software ontwikkelaars toen weten dat, in het geval van onverwachte problemen met de software, de activering van het mainnet een maand zou worden uitgesteld, tot 8 januari.

“Mocht er iets mis gaan dan hebben we minstens vier weken nodig om de update alsnog door te voeren.”, zei Ferrin.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten