Ethereum gaat op 4 december Istanbul mainnet activeren

De volgende systeem upgrade van Ethereum, genaamd Istanbul, staat gepland om in de week van 4 december live te gaan.


Istanbul gaat in op bloknummer 9.056.000

De beslissing om het Istanbul mainnet te gaan activeren werd genomen op 25 oktober tijdens een software ontwikkelaars meeting. Later stelde Danno Ferrin, de blockchain protocol ontwikkelaar bij Ethereum, voor om Istanbul te activeren op bloknummer 9.056.000. Dit bloknummer zal waarschijnlijk rond 4 december in gaan.

Tijdens de meeting kwamen de software ontwikkelaars overeen dat, in het geval van onverwachte problemen met de software, de activering van het mainnet een maand zou worden uitgesteld, tot 8 januari.

“Mocht er iets mis gaan dan hebben we minstens vier weken nodig om de update alsnog door te voeren.”, zei Ferrin.

Het zou niet de eerste keer zijn als er een update uitgesteld moet worden. Tijdens de laatste systeemberde upgrade, Constantinople, moesten de ontwikkelaars de mainnet upgrade een maand uitstellen. Dit vanwege kwetsbaarheid van de code, die pas 48 uur voor de geplande uitrol werd ontdekt. Deze keer dekken de ontwikkelaars zich dus al in door een tweede datum te plannen in het geval van onvoorziene omstandigheden.

De ontwikkelaar Piper Merriam van de Ethereum Foundation zegt hierover het volgende:

“Er is niets dat zegt dat we de update niet kunnen lanceren de eerste week van december. We stellen nu een paar eenvoudige backup datums in en we kunnen later altijd van gedachten veranderen indien nodig.”


Wat is de Istanbul upgrade?

Tijdens de Istanbul upgrade zullen zes codewijzigingen aangebracht worden in de op één na grootste blockchain ter wereld.

De meest controversiële onder hen, bekend als Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1884, zal de rekenkosten van het terughalen van gegevens over de ethereum-blockchain voor applicatieontwikkelaars verhogen. Tegelijkertijd zullen de verhoogde kosten het platform beter beschermen tegen mogelijke spam aanvallen.

De andere codewijzigingen introduceren meer prijsaanpassingen op het Ethereum platform, evenals nieuwe codebewerkingen die applicatieontwikkelaars kunnen gebruiken om blockchain gegevens sneller te verifiëren.

Om verdere verwarring te voorkomen over welke versie van ethereum-software moet worden uitgevoerd voor ETH miners, hebben de ontwikkelaars van Ethereum vandaag een nieuwe codewijziging goedgekeurd, EIP 2124 genaamd.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken