Wat moet je weten van de Ethereum Hard Fork Istanbul?

Later dit jaar komt er een langverwachte hard fork van Ethereum aan, genaamd Ethereum Istanbul. Deze hard fork brengt diverse veranderingen met zich mee, zoals schaalbaarheid, toegankelijkheid en het mining-gedeelte.


Netwerk-upgrade

Ethereum staat momenteel op plaats twee van grootste cryptocurrencies. Het blockchain-netwerk wordt dan ook veel gebruikt voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dApps). Het heeft echter nog niet de benodigde upgrades gehad om dit allemaal bij te benen: hierom zou dit netwerk wel een upgrade kunnen gebruiken.

Met de hard fork wordt beloofd dat dit aangepakt gaat worden. Zo brengt Istanbul een aantal verbeteringsvoorstellen met zich mee. Een hiervan is een netwerkwijziging die door de Ethereum-community gezamenlijk overeen is gekomen.


Oktober 2019

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de hard fork deze maand al live zou gaan. Uiteindelijk is deze deadline echter verzet omdat er extra tijd nodig was voor de voorbereiding. De test-versie van de hard fork was onnodig instabiel, iets waar nog flinke stappen in gemaakt moeten worden. Naar verluidt is de volgende proef van het test-netwerk in november.


Grootste wijziging

Een van de grootste wijzigingen van Istanbul is de verschuiving van het Proof-of-Work (PoW) algoritme naar het Programmatic PoW-algoritme. De tweede is een methode die voornamelijk gebruikt wordt in de crypto-miningwereld.

Hierdoor worden de miners die speciaal voor Ethereum zijn gebouwd hoogstwaarschijnlijk minder effectief. GPU’s die in reguliere computers zijn gebouwd krijgen daarom meer kans. Dit zal naar verwachting het totaal aantal miners vergroten door het feit dat hierdoor ook mensen met mid-range computers de crypto kunnen binnenhalen. Het andere voordeel is dat het netwerk over het algemeen sterker en dus beter beveiligd wordt.

Wanneer de hard fork daadwerkelijk live gaat is nog onbekend, behalve dat er momenteel verwacht wordt dat hij nog dit kalenderjaar zal plaatsvinden.


 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken