Bitcoin

40 banken in Duitsland van plan Bitcoin Custory aan te bieden

Door een aantal veranderingen in de anti-witwaswetten in Duitsland, zijn diverse banken in het land nu op zoek naar regulators om digitale activadiensten aan te gaan bieden. Hier hebben zij wel de benodigde goedkeuring voor nodig.


Vergroten van aanbod banken

Dit blijkt uit de plaatselijke krant ‘Handelsblatt’. Uit een artikel uit deze krant blijkt dat de Duitse financiële toezichthouder van 40 banken aanvragen heeft ontvangen voor het aanbieden van een eigen cryptocurrency dienst.

Deze aanvragen mogen nu opeens, omdat vanaf januari 2020 een nieuwe wetgeving actief is gezet. Hierdoor mogen banken hun aanbod uitbreiden tot meer dan enkel traditionele effecten, zoals aandelen of obligaties. Hierdoor mogen banken nu ook cryptocurrencydiensten lanceren, zoals voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP).

Deelnemers van deze markt die nu al meedoen, hebben tot eind maart om zich te registreren bij de Duitse toezichthouder. De aanvragen overstijgen de verwachtingen van het ministerie van financiën. Zo bleek dat de cryptocurrencymarkt meer is gegroeid dan van te voren is voorspeld. Dit laat zien dat cryptocurrencies en de achterliggende blockchain-technologie steeds meer worden geaccepteerd.


Geen wettig betaalmiddel

In de nieuwe wetgeving, wordt vermeld dat zowel cryptocurrencies als crypto-tokens geen status van wettig betaalmiddel zullen ontvangen. Deze worden naar verluidt geclassificeerd als digitale representaties van een waarde.


Vergemakkelijken cryptosector

Door deze wet in te voeren, wordt de noodzaak voor banken om een beroep te doen op externe cryptocurrency bewaarders weggenomen. Dit stroomlijnt het gehele proces, wat tevens de toegang tot de sector vergemakkelijkt.

De Vereniging van Duitse Banken, een grote lobbygroep met meer dan 200 financiële instellingen, ondersteunen de nieuwe wetgeving. De vereniging lieten onlangs weten dat onder toezicht staande banken voldoende ervaring en risicomechanismen hebben om de activa van cliënten te beschermen.


Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85