Nature-Top-Mountains-Flag-Mountain-China-583097
Nieuws

40 procent van de Chinezen wilt investeren in Crypto


Een onderzoek in China, gehouden onder 4200 respondenten, toont aan dat zo’n 40 procent van de Chinezen bereid is te investeren in cryptocurrencies.


Uitkomsten van de enquete

Uit de cryptocurrency gerelateerde enquete blijkt dat ongeveer de helft van de respondenten weleens heeft gehoord van de volgende termen:

Aan de andere kant zegt 63 procent van de ondervraagden dat cryptocurrency niet nodig is als betaalmiddel. Ook was slechts 22 procent van de respondenten op de hoogte van het hele concept achter de digitale tokens.


Cryptocurrency wordt steeds populairder

Onlangs heeft de Chinese overheid een nieuwe ranglijst vrijgegeven, waarin cryptocurrencies worden beoordeeld. In deze ranglijst eindigt de Bitcoin slechts op de 18e plaats en EOS staat bovenaan. De tweede plek wordt ingenomen door Ethereum.

Crypto’s worden steeds populairder onder de wereldbevolking. Zo werd er in november een enquete gehouden door Ron Paul, voormalig congreslid van Amerika. Uit deze enquete, waaraan bijna 95 duizend mee deden, bleek dat Bitcoin verkozen werd boven traditionele vormen van geld als langetermijninvestering.

Ook blijkt uit een ander onderzoek dat meer dan één derde van grote Duitse bedrijven blockchain als revolutionair beschouwt. Even revolutionair als het internet.