Cardano Nieuws

Cardano Nieuws

400 nieuwe projecten en 100.000 nieuwe wallets op Cardano

Het aantal ADA-wallets is sinds 22 maart met 100.000 gegroeid. Hierdoor zijn er nu in totaal 3,268 miljoen wallets aangemaakt. Ook zijn er 400 nieuwe projecten in de maak op het Cardano Netwerk.

Nieuwe projecten en wallets

Volgens een Twitter-bericht op 19 april van Cardano-makers Input Output (IOHK) zijn er bijna 900 projecten in ontwikkeling op het netwerk. Dat aantal is sinds 11 maart met ongeveer 400 gestegen. OHK-vicevoorzitter Tim Harrison verklaarde via een Linkedin-post dat het totaal op ongeveer 500 stond.

Cardano is een openbare en gedecentraliseerde proof-of-stake (PoS) blockchain die in 2017 is gemaakt door Ethereum mede-oprichter Charles Hoskinson. Hoskinson verliet het team vanwege meningsverschillen over de toekomstige richting van het netwerk.

IOHK besprak zes projecten, variërend van token swaps tot DeFi-applicaties, die live gingen op het mainnet. Een nieuw project dat veel aandacht krijgt, is de AGIX ERC-20 Converter Bride. Dit project is ontwikkeld in samenwerking met SingularityNET.

De tool is deze week live gegaan en stelt gebruikers in staat om Ethereum-gebaseerde ERC-20-munten te overbruggen voor gebruik op Cardano. De DeFi-sector van het netwerk zal naar verwachting een belangrijke begunstigde zijn.

De kansen van Cardano

Ondanks het toenemende aantal projecten, lijkt het aantal DApps dat actief is op Cardano beperkt te zijn. DeFi Llama vermeldt slechts 10 verschillende platforms die goed zijn voor $224,96 aan totale waarde vergrendeld (TVL). Vier van die platforms hebben $0 TVL. Aan de NFT-kant haalt Cardano niet eens de top 15 in termen van verkoopvolume de afgelopen 24 uur.

Het is een langzame burn geweest voor Cardano sinds de lancering van smart contracten in september. Het netwerk moet nog volledig van de grond komen en het moet de beloofde concurrentie moet bieden aan Ethereum (ETH) en Solana, Avalanche en Flow.

Oprichter Charles Hoskinson suggereerde onlangs in een video op zijn YouTube-kanaal dat het tij snel zou kunnen keren met de aanstaande Vasil Hard Fork-upgrade in juni. Hij verklaarde dat het een enorme verbetering voor Cardano en zijn smart contractmogelijkheden zal bieden.

Aantal ADA wallets nemen toe

Er is sterke groei te zien in de wallet activiteit op Cardano. Het aantal wallets op de Cardano Blockchain is sinds 22 maart met 100.000 toegenomen. De totale hoeveelheid op 19 april staat op 3,268 miljoen.

Binnen dat tijdsbestek is het gemiddelde aantal nieuwe ADA wallets gestegen van ongeveer 2.000 naar 8.129. Het aantal transacties per dag is echter nauwelijks gestegen, van 106.952 op 22 maart tot 106.525 op 19 april.

De transacties van meer dan $100.000 zijn sinds het begin van 2022 met 50x toegenomen. Dit suggereert dat er mogelijk al een sterke institutionele vraag is.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten