Dogecoin, doge
Dogecoin

44,8 miljard Dogecoin in handen van lange termijn investeerders

Het blockchain analysebedrijf IntoTheBlock onderzoekt het gedrag van investeerders door data in de blockchain te analyseren.

Uit nieuw onderzoek van het bedrijf blijkt dat 44,8 miljard Dogecoin (DOGE) op dit moment in handen is van investeerders die voor de lange termijn in het project zitten. Dat markeert het hoogste niveau sinds oktober 2021, destijds handelde Dogecoin op 0,30 dollar per stuk.

Wat is een lange termijn investeerder?

De grote vraag is natuurlijk hoe IntoTheBlock investeerders kwalificeert als mensen die voor de lange termijn in een asset zitten. Dit baseert het op een concept dat is ontwikkeld door Glassnode, die ontdekten dat mensen die hun crypto 155 dagen of langer vasthouden veel minder geneigd zijn om deze zomaar te verkopen.

Inmiddels zijn 44,8 miljard Dogecoin tokens dus in handen van dit soort entiteiten. Tegen de huidige koers van Dogecoin betekent dit dat deze investeerders voor ongeveer 3,53 miljard dollar aan DOGE bezitten. De totale market cap van het project ligt momenteel op 10,94 miljard dollar.

Over het algemeen is dit een bullish ontwikkeling, omdat dit betekent dat er steeds meer Dogecoin in handen is van mensen die van plan zijn om deze voor de lange termijn vast te houden. Hiermee neemt het aanbod van Dogecoin op de markt af en als de vraag hetzelfde blijft, dan is dat positief voor de koers.

3,18 miljoen adressen

Verder deelt IntoTheBlock dat het aantal Dogecoin-holders momenteel op 3,18 miljoen adressen ligt. De toename in het aantal lange termijn Dogecoin-holders komt nadat de koers van de token weer eens een teken van leven gaf.

Op 28 maart stond de Dogecoin koers nog op 0,071 dollar, terwijl de koers vandaag op 0,07882 dollar staat. Over de gehele week gemeten staat het project daarmee op een plus van 7,07 procent.

Met die rally staan nu ongeveer 61 procent van alle Dogecoin-holders op winst, terwijl ongeveer 34 procent in het rood staat en 5 procent breakeven draait.

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken