Cardano Nieuws

50 procent van het Cardano netwerk verliest plotseling zijn verbinding

Cardano stake pool operators (SPO) en gebruikers rapporteerden tijdens het weekend dat tenminste de helft van alle nodes kort offline waren. Volgens een post van 22 januari van Input Output Global, het team achter Cardano, was er sprake van een “abnormaliteit” die veroorzaakte dat 50 procent van de nodes hun verbinding met het netwerk kwijtraakten.

Meeste nodes herstelden automatisch

De eerdergenoemde abnormaliteit veroorzaakte paniek bij de nodes en resulteerde in twee reacties. Sommige nodes besloten na de abnormaliteit de verbinding met andere nodes te verbreken, terwijl anderen voor een herstart opteerden. In beide gevallen resulteert dat in het tijdelijk offline gaan van de nodes in kwestie. Een node is overigens een computer in het netwerk die, in dit geval, de software van Cardano draait en de blockchain controleert.

Ondanks de tijdelijke hobbel, herstelde het netwerk van Cardano zonder interventie. In de post legt het team uit dat er in het ontwerp van de nodes rekening is gehouden met dergelijke fouten en dat zoiets zich met het verstrijken van de tijd automatisch oplost. Tijdens de abnormaliteit die plaatsvond tussen blok 8300569 en 8300570, werd de blokproductie voor enkele minuten vertraagd, maar de impact was onder de streep niet gigantisch.

Nog geen duidelijkheid

Op het moment van schrijven is het daadwerkelijke probleem nog niet gevonden. Het onderzoek loopt op dit moment nog. “We onderzoeken nu waar de kern van het probleem ligt,” aldus de officiële verklaring van het team. Tom Stokes, de mede-oprichter van Node Shark en een Cardano SPO, rapporteerde in een Twitterbericht van 22 januari dat meer dan de helft van de nodes werd geraakt door de abnormaliteit.

In een grafiek laat hij zien dat de synchronisatie van het netwerk van 100 procent naar 40 procent viel voor meer dan 300 nodes. Op basis van de grafiek lijkt het alsof het netwerk op dat moment nog niet volledig hersteld was, want de synchronisatie is blijven hangen op ongeveer 87 procent. Alles bij elkaar is het positief dat dit niet fataal was voor het netwerk, want hier kan Cardano straks alleen maar sterker uitkomen.

Cardano nieuws

Deep Dive: De Roadmap van Cardano

Deep Dive: De Roadmap van Cardano

Om meer inzicht in de ontwikkeling van het Cardano netwerk nemen we in de Deep Dive % een kijkje in het Cardano en de roadmap die het volgt.

Nieuwe Cardano-stablecoin Djed verzamelde al 27 miljoen ADA tokens als onderpand
Stablecoin Djed succesvol gelanceerd op Cardano
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt
Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve
Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten