Cardano, ADA
Cardano

50 procent van het Cardano netwerk verliest plotseling zijn verbinding

Cardano stake pool operators (SPO) en gebruikers rapporteerden tijdens het weekend dat tenminste de helft van alle nodes kort offline waren. Volgens een post van 22 januari van Input Output Global, het team achter Cardano, was er sprake van een “abnormaliteit” die veroorzaakte dat 50 procent van de nodes hun verbinding met het netwerk kwijtraakten.

Meeste nodes herstelden automatisch

De eerdergenoemde abnormaliteit veroorzaakte paniek bij de nodes en resulteerde in twee reacties. Sommige nodes besloten na de abnormaliteit de verbinding met andere nodes te verbreken, terwijl anderen voor een herstart opteerden. In beide gevallen resulteert dat in het tijdelijk offline gaan van de nodes in kwestie. Een node is overigens een computer in het netwerk die, in dit geval, de software van Cardano draait en de blockchain controleert.

Ondanks de tijdelijke hobbel, herstelde het netwerk van Cardano zonder interventie. In de post legt het team uit dat er in het ontwerp van de nodes rekening is gehouden met dergelijke fouten en dat zoiets zich met het verstrijken van de tijd automatisch oplost. Tijdens de abnormaliteit die plaatsvond tussen blok 8300569 en 8300570, werd de blokproductie voor enkele minuten vertraagd, maar de impact was onder de streep niet gigantisch.

Nog geen duidelijkheid

Op het moment van schrijven is het daadwerkelijke probleem nog niet gevonden. Het onderzoek loopt op dit moment nog. “We onderzoeken nu waar de kern van het probleem ligt,” aldus de officiële verklaring van het team. Tom Stokes, de mede-oprichter van Node Shark en een Cardano SPO, rapporteerde in een Twitterbericht van 22 januari dat meer dan de helft van de nodes werd geraakt door de abnormaliteit.

https://twitter.com/eUTxO_pro/status/1616983286739529730

In een grafiek laat hij zien dat de synchronisatie van het netwerk van 100 procent naar 40 procent viel voor meer dan 300 nodes. Op basis van de grafiek lijkt het alsof het netwerk op dat moment nog niet volledig hersteld was, want de synchronisatie is blijven hangen op ongeveer 87 procent. Alles bij elkaar is het positief dat dit niet fataal was voor het netwerk, want hier kan Cardano straks alleen maar sterker uitkomen.

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?