5200 Franse Tabakswinkels accepteren vanaf Nu Bitcoins

Het Franse cryptobedrijf ‘Keplerk’ heeft zijn Bitcoin verkoopservice opnieuw gelanceerd. Het is vanaf nu mogelijk om Bitcoins te kopen in meer dan 5.200 tabakswinkels in Frankrijk.


Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf Bitcoin verkoop mogelijk maakt in Frankrijk. In januari lanceerde het bedrijf de service ook al. Echter, twee maanden na de lancering stopte het bedrijf weer met de service. Tijdens deze eerste lancering maakten slechts zes tabakswinkels gebruik van de service. Destijds verklaarde de mede oprichter van Keplerk dat het bedrijf van plan was het project uit te breiden naar 6.500 tabakswinkels, ondanks dat de centrale bank van Frankrijk het initiatief niet goedkeurde.

Nu, een hele tijd later, zien we dus dat 5.200 tabakswinkels in Frankrijk Bitcoins verkopen. Klanten van de tabakswinkels kunnen Bitcoins kopen in coupons van 50, 100 of 250 euro.


Massale Bitcoin adoptie in Frankrijk

Frankrijk lijkt cryptocurrencies steeds meer te adopteren. Zo schreef Newsbit 2 weken geleden dat 30 Franse retailers, met meer dan 25.000 winkels, Bitcoin betalingen zullen gaan accepteren. In 2020 zullen grote retailers als de Dacathlon en Footlocker BTC betalingen gaan accepteren.

Op 12 september vertelde de Franse minister van Economie dat Frankrijk niet van plan is crypto-to-crypto transacties te gaan belasten. Wel zullen ze overwegen belasting te heffen over de verkoop van cryptocurrencies voor fiat geld.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken