Newsbit

Politie Auto Amerika

6 verdachten zijn nu in gevangenis geplaatst in Exit Scam Thodex Exchange

Politie Auto Amerika
TimeCoin Special Token Sale Banner

In het lopende onderzoek omtrent de exit scam bij de Thodex Exchange zijn 6 verdachten overgeplaatst naar de gevangenis. Eerder heeft de Turkse politie 62 mensen aangehouden, waarvan 55 nu officieel vrijgelaten zijn.


Opzetten van criminele organisatie

Naar verluidt zouden de broer en zus van de Thodex-oprichter, Faruk Fatih Özer, ook tot deze 6 gevangengenomen personen horen. Het Turkse onderzoeksbureau heeft hiernaast ook een interpol rood aanmaning afgegeven voor de arrestatie van Özer.

De broer en zus van Özer worden nu beschuldigd van het opzetten van een organisatie met als doel het uitvoeren van criminele activiteiten en het plegen van fraude. De oprichter van de cryptocurrency exchange is naar verluidt weggekomen met een fonds van maar liefst 2 miljard Dollar. De Turkse overheid is mede door dit ongeval de cryptovoorschriften versneld naar voren aan het halen.


Thodex Cryptocurrency Exchange

De Thodex cryptocurrency exchange was één van de grootste exchanges in Turkije. Dagelijks zag de exchange circa 400.000 gebruikers inloggen en werd er voor ruim $500 miljoen dagelijks via het platform verhandeld. Op 21 april werden alle activiteiten van de exchange echter abrupt stopgezet, waarna het onderzoek gestart werd.

Waar de exchange eerst aanhield dat het slechts om een tijdelijke stopzetting van de activiteiten ging, kwamen er niet veel later al foto’s online van de oprichter op het vliegveld. Doordat hij nu aangemeld is bij Interpol, loopt hij groot risico om opgepakt te worden. Eenmaal gevonden, zal hij worden berecht. Het is op dit moment nog niet bekend wat voor straf hem zal worden opgelegd.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top