Exchange Nieuws

Turkse politie houdt 62 personen aan wegens vermeende Crypto Exchange Fraude

De politie in Turkije heeft naar verluidt 62 personen in 8 provincies aangehouden tijdens een onderzoek naar een vermeende exit-scam. In totaal zouden circa 391.000 gebruikers getroffen zijn en zou voor ongeveer $2 miljard (circa €1.66 miljard) van deze gebruikers gestolen zijn.


62 mensen opgepakt, onder wie CEO Thodex

Het gaat om de cryptocurrency exchange ‘Thodex’. Naar verluidt is er voor meerdere honderden miljoenen aan cryptocurrencies op het platform verhandeld. Nu heeft de exchange echter onverwacht op zijn website een update geplaatst met de melding dat ze de komende vier tot vijf dagen gesloten zouden zijn. Gedurende deze tijd kunnen alle gebruikers geen van hun fondsen van het platform halen. Alhoewel het om slechts onderhoud zou kunnen gaan, heeft het echter wel voor de benodigde bezorgdheid gezorgd op het sociale medium Twitter. Sommige gebruikers denken dat ze mogelijk opgelicht zijn door de cryptocurrency exchange.

In totaal zou er een arrestatiebevel voor 78 mensen uitgegeven zijn, van wie 62 er nu al aangehouden zijn in Istanbul, onder wie de oprichter en CEO van het cryptobedrijf: Faruk Fatih Özer. Naar verluidt is Özer afgelopen dinsdag naar de Albanese hoofdstad Tirana gevlogen.


Geen algeheel crypto-verbod in Turkije

De politie van Istanbul heeft laten weten dat zij een officieel onderzoek gestart zijn naar de cryptocurrency exchange Thodex. Volgens data afkomstig van Coinmarketcap, zou Thodex dagelijks circa $530 miljoen aan handelsvolume genereren.

Afgelopen week is het gebruik van crypto-activa in Turkije officieel verboden. Sindsdien noemde de Centrale Bank van Turkije ‘onherstelbare schade & operationele risico’s’ als reden voor het verbod. Hoewel cryptocurrencies in Turkije nu niet meer als betaalmiddel gebruikt wordt, mogen inwoners ze nog wel in hun bezit hebben. Het is hiermee geen algeheel crypto-verbod, waardoor de deur voor cryptocurrencies in het land op een kiertje wordt gehouden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten