Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

$75 miljoen opgehaald door Mythical Games om NFT-gaming boost te geven

Mythical Games, een NFT-game-ontwikkelaar uit Los Angeles (LA), heeft $75 miljoen weten op te halen in een Series B-financiering. Dit fonds wil het bedrijf inzetten om eigendom in videogames populairder te maken, door gebruik te maken van NFT’s. In totaal heeft de game-ontwikkelaarsstudio nu $120 miljoen opgehaald.


Ontwikkelen Play-to-Earn-model

Mythical Games werkt zelf aan blockchain-games die NFT’s gebruiken. De studio is inmiddels overgenomen door de gamingreus Niantic, ontwikkelaar van onder andere Pokémon Go. In een aankondiging laat Mythical Games het volgende weten:

“Via de Mythical Economic Engine en Mythical Marketplace biedt het team een ​​platform voor game-ontwikkelaars om hun eigen economieën in eigendom van spelers te creëren.”

De NFT-markt is dan ook snel in opkomst in 2021. De markt heeft sinds de start van het jaar dan ook al grote stappen gezet. Met de nieuw opgehaalde fondsen kan het bedrijf een nieuw play-to-earn-model ontwikkelen waarbij diverse belanghebbenden zoals spelers, artiesten, makers van content en merken nu rechtstreekse invloed hebben op de speleconomie.


Blankos Block Party

Het belangrijkste project op dit moment van Mythical Games is ‘Blankos Block Party’, een open-wereld multiplayer-videogame. Door het team uit te breiden wil het bedrijf zich op meerdere gamingplatforms en nieuwe projecten gaan focussen.

De blockchain videogame Blankos Block Party biedt spelers NFT-personages aan die verdiend kunnen worden door het spel simpelweg te spelen. Des te meer een speler speelt, hoe meer van dit soort items verdiend zullen worden. NFT’s zijn aantoonbaar unieke representaties van digitale en fysieke goederen die toegepast kunnen worden op een groot aantal use-cases, waaronder videogame-objecten en digitale ruilkaarten. In principe verschilt iedere NFT van elkaar, alhoewel dit slechts op enkele kleine kenmerken kan zijn. Toch biedt dit de zekerheid dat de NFT die in jouw handen is ook daadwerkelijk uniek is.

Deze NFT’s kunnen naar verluidt ook verhandeld worden op de nieuw gelanceerde marktplaats van Mythical. De videogame zelf zit nog in bètafase, waardoor het nog enkele bugs kan bevatten of waardoor wellicht nog niet iedere functie toegevoegd is.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten