Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

7e storing voor Solana in 2022 als bots het netwerk binnendringen

Het Solana-netwerk had in de nachts tussen zaterdag en zondag een storing van zeven uur. Dit was het gevolg van een groot aantal transacties van de non-fungible token (NFT) minting-bots.

Overbelaste Solana-netwerken

Een recordbrekende vier miljoen transacties, of circa 100 gigabit aan gegevens per seconde, zorgden voor overbelaste netwerken. Het gevolg hiervan was dat validators uit de consensus werden verwijderd. Solana werd op zaterdag om ongeveer 20:00 uur op non-actief gezet. Pas zeven uur later, op zondag 03:00 uur konden validators het hoofdnetwerk opnieuw opstarten.

De bots hamsterden een populaire applicatie die door Solana NFT-projecten werd gebruikt om collecties genaamd Candy Machine te lanceren. In een Twitter-bericht van Metaplex bevestigde het bedrijf dat het verkeer van bots op hun app gedeeltelijk verantwoordelijk was voor de crash.

Metaplex liet weten dat het 0,01 Solana (SOL), of circa $0,89, zou implementeren voor wallets die proberen een ongeldige transactie te voltooien. Dit wordt volgens het bedrijf meestal gedaan door bots die blindelings proberen te minten.

Eerdere storingen

De storing zorgde ervoor dat de prijs van SOL, de oorspronkelijke munt van de blockchain, met bijna 7% daalde tot $84. Echter wist de munt sindsdien te herstellen tot iets meer dan $89.

Volgens het eigen rapportage is de meest recente stroomstoring de zevende storing voor Solana dit jaar. Tussen 6 en 12 januari 2022 werd het netwerk geplaagd door problemen en viel vaker uit voor meerdere uren.

Solana zei dat “high compute-transacties” de netwerkcapaciteit verminderden tot “enkele duizenden” transacties per seconde (TPS). Dit is veel lager dan de geadverteerde 50.000 TPS.

Later in januari lag het netwerk meer dan 29 uur plat tussen de 21e en 22e van de maand. Buitensporige dubbele transacties veroorzaakten opnieuw netwerkcongestie en storingen op de blockchain.

In september 2021 werd Solana getroffen door een grote storing waarbij het netwerk ruim 17 uur offline was. Solana schreef die storing toe aan een gedistribueerde denial-of-service (DDoS)-aanval op een gedecentraliseerd exchange aanbod (DEX), waarbij bots het netwerk overbelaste met 400.000 transacties per seconde. Het is dan ook niet gek dat veel mensen commentaar gaven op het Solana netwerk.

Solana was het tweede netwerk dit weekend met opmerkelijk transactievolume met betrekking tot NFT’s. De transactiekosten van Ethereum stegen tot meer dan $450 als gevolg van een release van 55.000 NFT’s door Yuga Labs. Sommige gebruikers betaalden tot 5 Ether (ETH), of $14.000, aan gaskosten voor transacties en nog veel meer om een van de NFT’s te minten.

Altcoin nieuws

Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24% Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24%
Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar
Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten