Bitcoin, Ethereum

$8,2 miljard aan Bitcoin- en Ethereum-opties verlopen vandaag

Op 31 mei verlopen aanzienlijke crypto-optiecontracten, waaronder 69.000 Bitcoin-opties ter waarde van $4,7 miljard en 920.000 Ether-opties ter waarde van $3,5 miljard. Het aflopen van deze contracten wordt historisch gezien geassocieerd met prijsvolatiliteit in de cryptomarkt.

Put/Call-ratio

Volgens gegevens van Deribit heeft de put/call-ratio voor de aflopende Bitcoin-opties een waarde van 0,61, wat duidt op een groter aantal calls (long-contracten) dan puts (short-contracten). De Ether-opties tonen een put/call-ratio van 0,46.

Een put/call-ratio (PCR) onder de 0,7 wordt beschouwd als een sterk bullish sentiment, terwijl een PCR boven de 1 wijst op een sterk bearish sentiment.

Deze cijfers suggereren dat handelaren momenteel een optimistische kijk hebben op zowel Bitcoin als Ethereum, wat kan bijdragen aan de volatiliteit en prijsbewegingen in de cryptomarkt na het aflopen van deze optiecontracten.

Ethereum ETF was belangrijk moment voor de cryptomarkt

De goedkeuring van de spot ETH ETF door de Securities and Exchange Commission (SEC) in mei was een belangrijk en positief evenement voor de cryptomarkt. De Ethereum koers steeg in mei met 20% in afwachting van de goedkeuring. Echter, de SEC keurde alleen de 19b-4 aanvraag goed, waardoor de feitelijke notering voor handel werd uitgesteld.

Sinds de goedkeuring van de ETH ETF heeft de cryptomarkt een zijwaartse beweging laten zien, waarbij ETH onder de $4.000 bleef en BTC onder de $70.000-grens. Momenteel ervaart de cryptomarkt een bearish momentum, wat een correctie is van de bullish opleving van de afgelopen twee weken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Liquidatiegolf gaat Bitcoin naar nieuwe all-time high brengen?
Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen