Blockchain Nieuws

84% van de blockchain-patenten wordt in China aangevraagd

China is naar verluidt goed voor circa 84% van alle blockchain-aanvragen die wereldwijd worden ingediend. Dit blijkt uit de laatste gegevens die zijn gedeeld door de overheidsfunctionaris van het land.

Crypto’s vermijden maar blockchain ondersteunen

Waar het land juist cryptocurencies vermijdt, steunen ze de achterliggende blockchain-technologie wel. Ze hebben het gebruik hiervan dan ook in de laatste jaren aanzienlijk gepromoot. Het hoge percentage van blockchain gerelateerde patenten lijkt dan niet geheel een verrassing te zijn.

De president van het land Xi Jinping is belangrijk geweest voor de promotie van de nog relatief nieuwe technologie. Zo riep hij in 2019 de burgers en bedrijven van het land op om actief deel te nemen en te innoveren in deze technologie. Het zou volgens hem een sleutelrol gaan spelen in de toekomst van de volgende industriële revolutie.

Laag goedkeuringspercentage

Sindsdien zijn diverse Chinese bedrijven de blockchain-wereld ingedoken. Het land heeft inmiddels al 4.435 blockchain gerelateerde patenten ingediend. Uit een eerder onderzoek kwam naar voren dat China van 2015 tot juni 2021 zo’n 60% van de wereldwijde blockchain-patenten indiende. Dit percentage is de laatste jaren aanzienlijk omhoog gegaan.

Het is benoemingswaardig dat alhoewel China percentueel gezien zoveel blockchain-aanvragen indient er maar zo weinig goedgekeurd worden. Het goedkeuringspercentage ligt namelijk momenteel op slechts 19%. Een ander belangrijk ding om op te merken is dat China niet erg groot is in decentralisatie, hetzelfde principe waarop blockchain-technologie juist op is gebaseerd.

Dit bleek onder andere uit de digitale yuan-ontwikkeling van het land, waar de centrale bank de digitale nationale valuta ontwikkelde op de samengestelde versie van een blockchain met volledige controle over de werking ervan in plaats van de traditionele gedistribueerde netwerkbenadering te gebruiken.

Blockchain nieuws

Greep van crypto op Formule 1-sponsoring wordt in Singapore getest Greep van crypto op Formule 1-sponsoring wordt in Singapore getest
Grootste Spaanse telecommerk duikt in Web3 Grootste Spaanse telecommerk duikt in Web3
Jack Dorsey tegen Elon Musk: “Twitter moet open source protocol worden” Jack Dorsey tegen Elon Musk: “Twitter moet open source protocol worden”
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten