bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin bereidt zich voor op gigantische prijsstijging na 92 dagen consolidatie

Bitcoin zit al 92 dagen in een zogenaamde consolidatieperiode en maakt zich volgens analisten op voor een “gigantische opwaartse rally.”

“Over het algemeen is de regel: hoe langer een consolidatie, hoe groter de expansie daarna”, aldus de populaire Daan Crypto Trades op Twitter. De all-time high van 2021 blijkt op dit moment een enorme weerstand.

Gigantische rally aanstaande?

Mags constateert in de onderstaande tweet dat deze periode van consolidatie de langste ooit is voor Bitcoin. “Iedere cyclus valt een vergelijkbaar patroon op, waarin Bitcoin consolideert in de buurt van de all-time high om vervolgens een fase van prijsontdekking te starten.

Van alle consolidaties is de huidige de langste”, aldus Mags.

“Zodra we uit deze range breken, gaan we aan een gigantische opwaartse rally beginnen”, zo voegt Mags hier nog aan toe.

In de vorige cyclus na de 2020 halving consolideerde de koers 21 dagen voordat Bitcoin uitbrak. Het moge duidelijk zijn dat iedereen momenteel aanvoelt dat we in een periode van consolidatie zitten en dat de meeste analisten op een enorme uitbraak rekenen.

Wanneer stopt de consolidatie?

Eerdere voorspellingen van analisten suggereren dat de consolidatieperiode tot tenminste september of zelfs oktober kan duren. Op het moment van schrijven zit Bitcoin in ieder geval nog middenin de range en is er nog geen sprake van een uitbraak.

De Bitcoin koers is bijna onveranderd gebleven over de afgelopen 24 uur, terwijl er gisteren nog even een koers van 70.000 dollar op de borden heeft gestaan. Na de bekendmaking van de inflatiedata in de Verenigde Staten schoot de Bitcoin koers omhoog en vielen de rentes omlaag.

Maar na de rentevergadering van de Federal Reserve, waarin zij best streng waren over het vervolg van 2024, viel de Bitcoin koers weer terug. Zodoende zitten we en blijven we dus in die dekselse range waar we al bijna 100 dagen in bivakkeren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers