Bitcoin, investeerder
Blockchain

92% van de vermogende investeerders wil in crypto investeren

Terwijl de cryptosector een moeilijke fase doormaakt, lijkt het vertrouwen van grote investeerders niet minder geworden te zijn. Uit gegevens van een onderzoek blijkt dat vermogende investeerders interesse blijven tonen in de cryptomunten.

Vertrouwen in crypto blijft hoog

Onlangs heeft een financieel bedrijf een onderzoek uitgevoerd naar de interesse van investeerders in crypto. Hier kwam uit dat ongeveer 92% van de vermogende klanten hun financiële adviseurs hebben gevraagd naar de mogelijkheden om cryptocurrencies in hun beleggingsportefeuille op te nemen in het afgelopen jaar.

De studie interviewde ongeveer 537 financiële adviseurs die woonachtig zijn in de Verenigde Staten. Van de geïnterviewde personen gaf meer dan een derde aan dat de interesse van hun klanten in crypto het afgelopen jaar is toegenomen.

Bovendien bevestigde ongeveer 30% dat ze er al mee bezig waren, d.w.z. specifieke cryptocurrencies hebben aanbevolen of van plan zijn om deze klanten in de komende drie maanden aan te bevelen. Marktanalisten zien dit als een positief teken.

Marktanalisten verwachten dat cryptomarkt blijft groeien

David Easthope, een senior analist, is van mening dat financiële adviseurs verwachten dat de groeiende aantrekkingskracht van investeerders de komende tijd zal aanhouden en zich niet zal laten afschrikken door de heersende bearish markttrend of de recente marktgebeurtenissen.

In juni vorig jaar zei Mary Callahan Erdoes, directeur vermogens- en vermogensbeheer van JPMorgan, ook al dat een aanzienlijk deel van de klanten van JPMorgan digitale valuta zoals Bitcoin als een activaklasse beschouwt. In november 2022, in de weken na de crash van FTX, suggereerden gegevens nieuwe tekenen van accumulatie van cryptocurrencies, met name Bitcoin.

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten