Dogecoin Nieuws, Exchange Nieuws

Dogecoin Nieuws, Exchange Nieuws

9,5 miljoen mensen verhandelden Crypto op de Robinhood app in Q1

Het aantal gebruikers op de Robinhood app in het 1e kwartaal van 2021 ligt 458% hoger dan de 1,7 miljoen die werden genoteerd in het vierde kwartaal van 2020.


Veel meer gebruikers in Q1

De online broker genaamd Robinhood zei donderdag dat 9,5 miljoen van zijn klanten in het eerste kwartaal van 2021 crypto valuta verhandelden op het platform. Dat is een stijging van 458% aangezien dat in het vierde kwartaal van vorig jaar nog maar 1,7 miljoen mensen waren.

In een blogpost zei het bedrijf dat de groeicijfers veroorzaakt worden door de groeiende populariteit van crypto’s. De wereldwijde marktkapitalisatie van alle crypto valuta’s is de afgelopen drie maanden verdubbeld tot meer dan $2 biljoen.

De blogpost stelde ook dat de oprichters van Robinhood gefascineerd zijn door blockchain-technologie. Het vooruitzicht van een open en gedecentraliseerd wereldwijd financieel systeem, een waar iedereen toegang heeft tot financiële diensten, sluit sterk aan bij de missie van Robinhood.

En hoewel het zeker waar is dat groei op een populair handelsplatform als Robinhood de groei in de rest van de markt kan weerspiegelen, kan er een ander bijdragend effect zijn waar het bedrijf niet op wijst.


Negatieve nieuws rondom Robinhood

Eind januari gebruikten aandelenhandelaren het Reddit-forum ‘r/ WallStreetBets’ om de prijs van aandelen als GameStop, Blackberry en AMC op te stuwen. Robinhood reageerde door de handel in die aandelen tijdelijk stop te zetten. Handelaren van Robinhood waren hier enorm boos om en noemde het marktmanipulatie. Even later richtten veel van die handelaren hun aandacht op crypto valuta’s zoals Dogecoin. De prijs van dat token schoot aanzienlijk omhoog na de goedkeuring van de CEO van Tesla, Elon Musk. Robinhood beperkte uiteindelijk ook de handel in deze cryptovaluta.

Het bedrijf wordt nu geconfronteerd met tientallen rechtszaken van ontevreden klanten. Waarvan sommigen spreken over marktmanipulatie. Ondanks de negatieve aandacht heeft de app duidelijk een enorme toename van crypto activiteit meegemaakt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten