Dogecoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Dogecoin Nieuws, Regulatie Nieuws

WallStreetBets vs Robinhood – een rechtszaak is het gevolg

De populaire handelsapp Robinhood heeft voorkomen dat zijn gebruikers GameStop en andere “meme-aandelen” kunnen kopen. Handelaren en Amerikaanse wetgevers zijn boos en noemen het “marktmanipulatie”.


Het GameStop verhaal

De rechtszaken, die zijn ingediend in Manhattan en Chicago, volgen na een paar wilde dagen voor het aandeel van GameStop. De aandelenkoers van het bedrijf steeg deze week meer dan 400%, toen Reddit-gebruikers op r / wallstreetbets een gecoördineerde poging lanceerden om short-sellers te onderdrukken.

Melvin Capital, een hedgefonds, ging short en verloor daardoor bijna $3 miljard. De GameStop koers steeg tot bijna $500. Het handelsplatform Robinhood zorgde er eerder vandaag echter voor dat zijn klanten geen GameStop aandelen meer konden kopen. Vlak daarna zakte de prijs in tot $228. Deze actie hebben investeerders Robinhood niet in dank afgenomen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Dit is gewoon marktmanipulatie

De aanvraag die is ingediend bij de rechtbank van Manhatten beweert dat Robinhood doelbewust, opzettelijk en bewust het aandeel van GameStop van zijn handelsplatform verwijderde te midden van een ongekende stijging van de aandelen, waardoor retailbeleggers de mogelijkheid werd ontnomen om in de open markt te investeren. Dit betekent dus dat Robinhood de markt heeft gemanipuleerd.

Rep. Rashida Tlaib verwees in een tweet naar de acties van Robinhood als ‘marktmanipulatie’ en riep op tot een hoorzitting met de House Financial Services Committee.

Sinds de lancering in 2015 behoort Robinhood tot één van de grootste startups op financieel vlak. Naast aandelen stelt de app zijn gebruikers ook in staat om cryptocurrencies te kopen en verkopen, waaronder Bitcoin, Ethereum en Dogecoin.

Het bedrijf heeft plannen om dit jaar naar de beurs te gaan in een van de meest verwachte beursintroducties van 2021 – met een geschatte waarde van $20 miljard. Het is onduidelijk wat de GameStop-situatie en de reactie van de gebruikers voor die plannen zou kunnen betekenen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten