uniswap
Blockchain

a16z stemt tegen voorstel om Uniswap v3 op BNB Chain uit te zetten

Het durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz (a16z) heeft tegen een definitief voorstel gestemd om Uniswap v3 op de BNB Chain te implementeren met behulp van de Wormhole-bridge.

Stemming tegen voorstel

0xPlasma Labs indiende op 2 februari namens de Uniswap-gemeenschap het bestuursvoorstel om de nieuwste Uniswap-iteratie op de BNB-blockchain in te zetten. Dit voorstel had een positieve uitkomst met 80,28% van de stemmers voor en 19,72% tegen.

Op 5 februari stemde een venture-firma met 15 miljoen UNI tegen de zet. Op het moment was slechts 3% van de UNI-tokens gestemd, wat resulteerde in 23,4 miljoen stemmen. De stemperiode eindigt op 10 februari.

Meningsverschil zit hem in Wormhole-bridge

Het meningsverschil zit hem niet perse in het uitzetten van Uniswap op de BNB Chain, maar wel over het gebruik van de Wormhole-bridge die hiervoor gebruikt zou moeten worden. Waar de Wormhole-bridge wordt voorgesteld, ondersteunt a16z juist het gebruik van LayerZero als interoperabiliteitsprotocol.

Volgens 0xPlasma Labs in het voorstel willen belanghebbenden binnen het Uniswap-ecosysteem “vertrouwen-geminimaliseerde bruggen voor governance” voor de nieuwe Uniswap v3-implementatie op de BNB-keten. Na technische evaluatie van vier bruggen en uitgebreide discussies en stemmingen koos de gemeenschap de Wormhole-brug als de beste optie voor de implementatie. Het LayerZero-team eindigde als 2e met 17 miljoen stemmen.

Het Wormhole-protocol leed in 2022 een ernstige exploit, waarbij 120.000 Wrapped Ethereum (wETH) tokens verloren gingen, wat toen een waarde had van $321 miljoen. Een aanvaller ontdekte een zwakte in het slimme contract van het protocol en kon 120.000 wETH zonder collateral op Solana slaan en vervolgens omwisselen voor ETH.

LayerZero Labs maakt op zijn beurt deel uit van het portfolio van a16z venture. In maart van afgelopen jaar haalde het protocol voor gedecentraliseerde omnichain-applicaties nog $135 miljoen op in een financieringsronde onder leiding van a16z en Sequoia, onder andere investeerders, die de status van eenhoorn verdienden met een waardering van $1 miljard. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van Uniswap v3 nu zal zijn.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken