Bitcoin

Aandeel Tesla lijkt nu precies op Bitcoin in 2017

Bitcoin bereikte in december 2017 haar hoogste punt ooit. 1 BTC token kostte toen bijna $20.000 dollar. Nu zien we dat een ander aandeel een bijna identiek verloop meemaakt. Crypto analist Mike Novogratz toont aan dat Tesla aandelen momenteel vrijwel identiek de BTC koers nabootst.


Tesla bereikt recordhoogte

Door de Bitcoin koers van 2017 te plaatsen over de koers van Tesla vanaf 2019, wordt de correlatie tussen de twee activa onmiddellijk duidelijk. Bitcoin deed er bijna precies zo lang over om van $1.000 naar $20.000 te gaan als Tesla deed om zijn huidige piek van $780 te bereiken.

 
 

“Wow,” vatte Novogratz samen, terwijl de hele wereld aandacht besteed aan de koersstijging van Tesla. Het bedrijf slaagde erin om de indrukwekkende winst van 35% van Bitcoin in januari te overtreffen. De Tesla koers is dit jaar al met meer dan 80 procent gestegen.


“De correlatie is ongelofelijk”

Ondanks de enorme positiviteit die rond Tesla hangt vertellen sommige analisten op hun hoede te zijn. Ze denken dat de goede tijden voor Tesla spoedig ten einde zullen lopen.

“Nu Tesla aandelen kopen is als Bitcoins kopen op $20.000 dollar”, vertelt analist Scott Melker. Ook hij ziet de correlatie van BTC en Tesla en schrijft het volgende op Twitter: “Het is ongelooflijk om de correlatie visueel in een grafiek te zien.”

Na de bull-run in december 2017 daalde de Bitcoin prijs in januari 2018 alweer tot ongeveer $9.000 dollar. Later in 2018 bereikte de munt een dieptepunt waarin BTC verhandelde rond de $3.100 dollar. Na deze periode van enorme volatiliteit lijkt Bitcoin zich wat rustiger te gedragen. Echter, nog steeds voorspellen meerdere analisten dat de koers tegen 2022 op kan lopen tot $100.000 dollar per token.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen