recessie
Regulatie

Aanhoudende Amerikaanse inflatie zet crypto onder druk

In juni kondigde de Amerikaanse Federal Reserve, ook wel de ‘Fed’ genoemd, aan dat hoewel de inflatie leek te dalen, deze nog steeds boven het doel van 2% bleef.

Dit is slecht nieuws voor risicovolle assets zoals cryptocurrencies. Deze activa hopen op een snel dalende inflatie, omdat dit de Fed in staat zou stellen de rente te verlagen. Lagere rentes maken lenen goedkoper en zorgen voor meer beschikbaar kapitaal voor risicovolle assets.

Op dit moment blijft de inflatie echter hoog, wat druk uitoefent op de prijzen van cryptocurrencies. Hogere inflatie betekent dat de Fed geneigd is de rente hoog te houden of zelfs te verhogen om de inflatie te beteugelen. Dit maakt lenen duurder en vermindert de bereidheid van investeerders om te investeren in risicovolle activa zoals crypto.

Wat gaat de Federal Reserve doen?

De Federal Reserve besloot in juni de rente te handhaven tussen 5,25% en 5,50%, ondanks de huidige langzaam dalende inflatie. Met andere woorden: de inflatie daalt niet snel genoeg naar de smaak van de Federal Reserve.

Als deze situatie aanhoudt, zou de Fed zelfs kunnen besluiten de rente weer te verhogen. Maar laten we niet op de feiten vooruitlopen. Volgens de verwachtingen zal de Fed later dit jaar nog steeds een renteverlaging doorvoeren.

Daarnaast blijft de Amerikaanse arbeidsmarkt sterk. Als deze trend aanhoudt, is dit een extra reden voor de Fed om de rente te verlagen.

De effecten op de Bitcoin koers

De effecten van deze macro-economische onrust op de crypto sector zijn aanzienlijk. Zo zag Bitcoin (BTC) een forse dip tot onder het niveau van $58.000, wat de eerste keer in twee maanden is dat de Bitcoin koers zo diep daalt. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $57.300.

Jonathan de Wet van ZeroCap maakt zich grote zorgen. Bitcoin is de laatste weken al zeer fragiel, en de huidige dip zou de koers in een vrije val kunnen storten.

“Een verdere daling op dit punt zou kunnen leiden tot een koers van $52.000,” waarschuwt hij.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Vitalik Buterin: Wees waakzaam bij politieke pro-crypto agenda’s
68% kans dat Joe Biden uit de presidentsrace stapt
SEC annuleert cruciale Ripple vergadering: Komt er toch geen schikking?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers