Exchange Nieuws

Aankomende Kraken-CEO: wij hebben geen plannen om bij SEC te registreren

Dave Ripley, de nieuw benoemde CEO van de Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken, heeft bekend gemaakt dat hij niet van plan is om de exchange te regeistreren bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ook zijn er geen plannen om tokens te delisten die door de SEC als effecten zijn gelabeld.

Geen reden voor SEC-registratie

De aankomende CEO meldde dat hij geen reden ziet om zich bij de SEC te registreren als een crypto-exchange, omdat deze geen effecten aanbiedt. Ripley zei dat er geen tokens die effecten zijn die zij op hun platform willen noteren.

Dave Ripley zal Jesse Powell opvolgen als CEO nadat de mede-oprichter van Kraken besloot om af te treden na 11 jaar in de topfunctie.

Ripley sloot echter niet uit dat security tokens volledig worden vermeld en merkte op dat er een nieuw token zou kunnen zijn dat interessant wordt en tegelijkertijd ook een security is, in dat geval zou Kraken mogelijk wel geïnteresseerd zijn in dat pad. Zover is het echter nog niet.

Toekomstdoelen lopen in zelfde richting als Powell

In de bedrijfsverklaring die de verandering in leiderschap aankondigde, gaf Ripley aan dat zijn doelen voor de toekomst in dezelfde richting lopen als met die van Powell en merkte hij ook op dat Powell van plan is zeer betrokken te blijven bij het bedrijf.

Tot slot lijken de verklaringen van Ripley over crypto-activa in directe tegenstelling te zijn met SEC-voorzitter Gary Gensler, die onlangs zijn mening over de status van crypto-uitwisselingen en tokens heel duidelijk maakte.

In een Senaatscommissie voor het bankwezen van 15 september zei Gensler zijn standpunt nog eens dat de meeste cryptocurrencies effecten zijn en dat veel tussenpersonen, zoals crypto-exchanges, broker-dealers en mensen met bewaarfuncties, handelen in effecten en moeten worden geregistreerd bij de SEC in ‘een bepaalde hoedanigheid.’

Dit zal ertoe leiden dat crypto-tussenpersonen zich op een dag mogelijk moeten gaan registreren bij zowel de SEC als de Commodity Futures Trading Commission. Er zouden zelfs al van deze dubbele registranten zijn, wat niet overal even goed valt. Dit punt kan dan ook enige kritiek ontvangen mochten ze ervoor kiezen het door te voeren.

Exchange nieuws

Mike Novogratz: “Sam Bankman-Fried is gestoord en moet naar de gevangenis”
Binance huurt accountantskantoor om crypto-reserves te verifiëren
Sam Bankman-Fried: “Ik heb nooit bewust geprobeerd te frauderen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten