Ethereum Merge
Ethereum

Aantal adressen met meer dan 1 Ethereum sinds 2020 met 500 duizend gestegen

De Ethereum koers zit in een lastige periode, maar daar trekt het netwerk zich niets van aan. In september is Ethereum na een succesvolle Merge overgestapt van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake en ook qua adoptie ziet het er nog altijd goed uit.

‘Ethereans’ blijven kopen

Het aantal adressen met tenminste 1 Ethereum is sinds 1 januari 2020 met ruim 500.000 toegenomen. Waar deze statistiek aan het begin van 2020 nog op ongeveer 1 miljoen adressen stond, zijn er nu al bijna 1,6 miljoen adressen met tenminste 1 Ethereum. Overigens betekent dit niet dat deze adressen maximaal 1 Ethereum hebben. Het gaat om adressen met 1 of meer Ethereum, waardoor het goed mogelijk is dat mensen een stuk meer kapitaal hebben.

Deze statistiek is vooral interessant omdat je vanaf 1 Ethereum kunt zeggen dat mensen serieus kapitaal investeren. De huidige koers van ongeveer 1.300 dollar is niet extreem indrukwekkend, maar voor veel mensen vertegenwoordigt dat bedrag een groot deel van hun spaargeld. Met de groei van het aantal adressen met meer dan 1 Ethereum, gaat de adoptie gestaag verder.

Aantal adressen met meer dan 10.000 Ethereum

Ook onder de allergrootste whales van de markt neemt de adoptie van Ethereum steeds verder toe. Op het moment van schrijven zijn er bijna 1.200 entiteiten met meer dan 10.000 Ethereum op de balans. Daar zit een flinke stijging in, want in oktober 2020 waren het er nog 1.000 entiteiten die minstens 10.000 Ethereum bezitten.

Ook het totaal aantal Ethereum-adressen op de blockchain neemt nog altijd in hetzelfde tempo toe. Daarmee zit de adoptie van Ethereum, ondanks de tegenvallende koersprestaties, nog steeds op het goede spoor. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 150 miljoen adressen gecreëerd op de Ethereum blockchain, terwijl dat er op de top van de bullrun van 2018 nog 20 miljoen waren.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?