Bitcoin ATM / Geldautomaat
Blockchain

Aantal Bitcoin ATM’s zijn in afgelopen 60 dagen gedaald

In de afgelopen 60 dagen is er een aanzienlijke afname te zien in het aantal crypto-geldautomaten (ATM’s), die een belangrijke rol spelen bij de massale acceptatie van cryptocurrencies. Wereldwijd is het aantal geïnstalleerde netto cryptocurrency-geldautomaten in de eerste twee maanden van 2023 met 412 machines afgenomen.

Nieuw dieptepunt in aantal crypto-ATM’s

Vanaf 2014 heeft het totale aantal crypto-geldautomaten gestaag een opwaartse trend gevolgd, terwijl miljoenen gebruikers wereldwijd bediend werden voor crypto naar fiat-conversies (en in sommige gevallen ook andersom). Tussen december 2020 en januari 2022 werden er meer dan 1.000 crypto-ATM’s per maand geïnstalleerd. Echter, de bearmarkt had een directe invloed op de groei en leidde zelfs tot een daling van het aantal installaties.

In September van 2022 kwam het voor het eerst in de geschiedenis voor dat het totale aantal crypto-geldautomaten (netto) daalde. 2023 markeerde echter een nieuw dieptepunt door gedurende twee opeenvolgende maanden een daling van het totale aantal crypto ATM-installaties te registreren.

Het wereldwijde crypto-ATM-netwerk heeft in januari 2023 289 machines verloren en in februari daalde het verder met 123 machines. In eerste instantie werd de aanhoudende daling voornamelijk toegeschreven aan geopolitieke spanningen, verlies van inkomsten en een aanhoudende bearmarkt. Maar serviceproviders zijn goedkopere alternatieven gaan uitproberen voor hun operaties.

Binance Card in Brazilië

Bitcoin Depot, een aanbieder van crypto-geldautomaten, heeft onlangs de software van zijn 7.000 fysieke machines geconverteerd naar BitAccess. Door deze verandering konden de operationele kosten in verband met softwarelicenties worden verlaagd, die voorheen $3 miljoen per jaar bedroegen.

Aan de andere kant heeft betalingsgigant Mastercard samengewerkt met Binance om een betaalkaart voor crypto-betalingen in Latijns-Amerika te lanceren. In een persbericht verklaarde Guilherme Nazar, algemeen directeur van Binance Brazilië het volgende:

Betalingen zijn een van de eerste en meest voor de hand liggende use-cases voor crypto, maar de acceptatie heeft nog veel ruimte om te groeien.

Als slot bood de kaart bij de lancering tot 8% cashback in crypto op in aanmerking komende aankopen en waren er geen kosten verbonden aan sommige geldopnames.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken