Aantal Bitcoins op exchanges daalt – Komt er een bull run?

Het aantal Bitcoins op grote exchanges is gedaald tot niveaus die we niet gezien hebben sinds mei 2019. Dit is een zeer positief teken en wijst mogelijk op een aanstaande bull run.

Als we terugkijken naar mei 2019 zagen we hetzelfde gebeuren. Op dat moment lag de prijs van 1 Bitcoin rond de $8.000. Twee maanden later steeg de koers naar een hoogtepunt van bijna $13.000.


Aantal Bitcoins op exchanges daalt

Sinds de crash in maart van dit jaar halen steeds meer investeerders hun Bitcoin van exchanges af. Volgens gegevens van Glassnode werden er op 29 juli collectief 2,64 miljoen BTC’s vastgehouden op exchanges. Dit terwijl dit in maart nog boven de 2,9 miljoen lag. Ondertussen blijft de prijs van Bitcoin stijgen en bereikte de koers onlangs een jaarlijks hoogtepunt van $11.400.

BTC balans op exchanges daalt – Bron: Glassnode

Er staan miljarden dollars aan de zijlijn om BTC te kopen

Het analysebedrijf Arcane Research op dat het afnemende saldo op exchanges suggereert dat gebruikers hun BTC tokens vast willen houden voor de lange termijn. Investeerders halen dan hun tokens van exchanges af en zorgen ervoor dat ze hun eigen privésleutels beheren.

Dat er minder BTC’s op exchanges staan betekent minder verkoopdruk. Dit in combinatie met de toename van Tether (USDT), die opnieuw een hoogtepunt heeft bereikt, is zeer positief. Er staan miljarden dollars aan de zijlijn wachtend om Bitcoins te kopen.


De institutionele belangstelling groeit

Bitcoin ziet er de laatste tijd steeds aantrekkelijker uit voor grote investeerders. Dit omdat het steeds meer gezien wordt als een betrouwbare waardeopslag, zeker nu de dollar steeds zwakker wordt. Met nog een ander COVID-19-stimuleringspakket en wat een oververhitte aandelenmarkt lijkt te zijn, zoeken veel handelaren nu de veiligheid van harde activa zoals goud en in toenemende mate Bitcoin.

CME Bitcoin futures volume stijgt – Bron Skew

In het bijzonder lijkt de institutionele interesse in Bitcoin toe te nemen, aangezien zowel Bakkt- als CME-futures gedurende twee opeenvolgende dagen een recordaantal in volume en open interesse hebben genoteerd. Bovendien heeft Grayscale in slechts 11 dagen nog eens $1 miljard aan haar fondsen toegevoegd, waardoor de totale beheerde vermogen meer dan $5,1 miljard bedraagt.

 

 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal