Bitcoin

Aantal BTC op exchanges in afgelopen 12 maanden met 20% gecrasht

Uit nieuwe data afkomstig van de cryptocurrency-monitor Glassnode blijkt dat de hoeveelheid Bitcoin (BTC) dat op cryptocurrency exchanges bewaard wordt, in de afgelopen 12 maanden met ongeveer 20% gedaald is.


Tokens tijdens dip met winst verkocht

Dit zou suggereren dat de BTC van investeerders verzameld worden en opgeslagen worden op cold storage-apparaten. Hiermee zetten investeerders in op de lange termijn, wat op zichzelf een positief signaal is.

Hiernaast blijkt uit deze data ook dat de BTC-tokens die in 2021 gekocht zijn gedurende de recente dip, niet met verlies verkocht zijn. Deze munten kwamen dan ook van personen die BTC op een eerder punt gekocht hadden, toen de munt minder waard was.


Meer dan de helft van BTC minstens 1 jaar niet verplaatst

Hiernaast is onlangs bekend geworden dat 57% van het aanbod van Bitcoin al minstens 1 jaar niet verplaatst is. Ruim 33% zou zelfs al minstens 5 jaar niet meer verplaatst zijn. Dit zou echter kunnen suggereren dat een aanzienlijk deel van BTC mogelijk verloren gegaan is. Wanneer deze munten verloren gaan, is het onmogelijk om deze op wat voor een manier dan ook terug te krijgen. Afhankelijk van de hoeveelheid die een gebruiker verliest, kan dit in sommige gevallen oplopen tot tientallen, of zelfs honderden miljoenen.

De opkomst van gedecentraliseerde exchanges en verschillende DeFi-protocollen zou hiernaast ook een stimulans kunnen zijn voor de afname van BTC op de cryptocurrency exchanges. Een bekend voorbeeld hiervan is het BTC-tokenisatieprotocol ‘Wrapped Bitcoin’ dat sinds begin maart 2021 een totale vergrendelde waarde van $1 miljard bereikt heeft. Dit laat meteen de sterke vraag naar Bitcoin in het gehele DeFi-ecosysteem zien.

Op het moment van dit artikel wordt Bitcoin verkocht voor ruim $50.100 per stuk. Hiermee lijkt de top cryptocurrency zich langzaam te herstellen van de recente dip. Ben jij benieuwd naar de mogelijke scenario’s voor Bitcoin? Klik dan hier om naar onze Bitcoin prijsanalyse te gaan.

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’