ethereum
Ethereum

Aantal gestakete Ethereum dicht bij nieuw record in aanloop naar ETF-debuut

Terwijl Ethereum (EH) zich aan de vooravond van zijn historische lancering van spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) bevindt, zetten steeds meer mensen hun ether in om het onderliggende netwerk te beveiligen. Het aantal gestakete ether nadert nu zelfs zijn recordhoogte, wat een gunstige ontwikkeling is voor de Ethereum koers.

33,3 miljoen ETH gestaked

Het Ethereum netwerk maakte met de Merge in 2022 de langverwachte overstap van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake. Hiermee gaven miners het stokje door aan validators voor het beveiligen van de blockchain. Terwijl aanvankelijk rekenkracht werd ingezet om transacties te verifiëren en nieuwe transactieblokken te creëren, gebeurt dit nu door middel van staking.

Iedereen met minimaal 32 ETH kan een validator worden en zo zijn steentje bijdragen aan de blockchain. Ook zijn er genoeg alternatieven om met minder ETH alsnog aan het stakingproces deel te nemen en beloningen te verdienen.

Uit data van Dune Analytics blijkt dat momenteel ruim 33,3 miljoen ether vastgezet wordt in de stakingcontracten. Dit komt overeen met 27,80% van de circulerende ETH-voorraad.

Terwijl de vraag naar Ethereum staking in de lift zit, wordt er tevens al maanden steeds meer ether in omloop gebracht. Nu lijkt dit wellicht de normaalste zaak van de wereld, aangezien bij de meeste cryptomunten het circulerende aanbod toeneemt over tijd. Bij Ethereum ligt dit echter net wat anders. Aangezien een deel van de transactiekosten op de digitale l brandstapel wordt gegooid, is Ethereum veelal deflatoir. Al sinds halverwege april neemt het aanbod echter weer onverhoopt toe. 

Dat er steeds meer ether gestaket wordt, is een positieve ontwikkeling. Niet alleen verhoogt dit de veiligheid van het algehele netwerk, het zorgt er tevens voor dat het effectieve circulerende aanbod wordt verminderd. Nu Ethereum weer inflatoir is, is het een ontwikkeling die meer dan welkom is. Een toename van de totale ETH-vooraad zou de Ethereum koers namelijk kunnen drukken.

Ethereum ETF-lancering nabij

Het grote moment lijkt nu eindelijk bijna daar te zijn: de lancering van de eind mei goedgekeurde Ethereum spot ETF’s. Al weken zijn de ETF-uitgevers bezig om overeenstemming te bereiken met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de zogeheten S-1 registratieformulieren. Vorige week voerde de uitgevers voor de tweede keer aanpassingen door in hun papierwerk, met de verwachting dat volgende week het langverwachte debuut plaats zal vinden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden
3 redenen waarom Ethereum achterblijft op Bitcoin in 2024
Ethereum ETF-lancering dichterbij dan ooit na nieuwe indieningen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen