Ethereum ETHER
Ethereum

Ethereum kent al 73 dagen achter elkaar inflatie

De supply van Ethereum is sinds het midden van april geleidelijk aan het toenemen, omdat de Dencun-upgrade voor minder concurrentie om blokruimte op het netwerk zorgt. Dankzij de Dencun-upgrade zien we meer activiteit naar Layer-2 oplossingen verplaatsen, kosten transacties op Ethereum minder en worden er dus ook minder Ethers op de digitale brandstapel gegooid.

Als gevolg daarvan is er geen sprake meer van deflatie op Ethereum, maar zien we al 73 dagen achter elkaar inflatie.

112.000 Ethereum toegevoegd sinds 14 april

Na de overgang naar Proof-of-Stake en EIP-1559 werd Ethereum lange tijd deflatoir. Dat wil zeggen dat er meer Ethereum uit de omloop verdwenen dan er gemaakt werden. Nu is dat dus al 73 dagen anders.

Sinds 14 april werden er 112.000 Ethers gecreëerd.

Over de afgelopen zeven dagen komt Ethereum op jaarbasis uit op een supply-groei van 0,59% per jaar. Dat is nog steeds een lagere inflatie dan Bitcoin.

De inflatie van Bitcoin ligt op ongeveer 0,85%. Wat dat betreft liggen Bitcoin en Ethereum niet ver meer van elkaar vandaan sinds de halving van april 2024. Wat dat betreft is het niet vreemd dat Ethereum weer moeite heeft om beter te presteren dan Bitcoin.

Dencun maakte Ethereum efficiënter

Dankzij de Dencun-upgrade is Ethereum in ieder geval een stuk efficiënter geworden. De kosten voor het doen van transcaties op Layer-2 netwerken als Arbitrum en Optimism is gigantisch gedaald, maar als gevolg daarvan ook het aantal Ethers dat op de brandstapel gaat.

Sinds The Merge (overstap van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake) is de supply van Ethereum nog steeds significant gedaald. Het is echt weer iets van de laatste weken dat Ethereum inflatie kent.

In totaal is er sinds september 2022 meer dan 1,1 miljard dollar aan Ethereum op de brandstapel terechtgekomen. Als Ethereum niet op Proof-of-Stake was overgestapt, dan waren er nu meer dan 6 miljoen Ethers extra in omloop geweest.

Dat zijn behoorlijk indrukwekkende cijfers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

CBEO: Lancering van spot Ethereum ETF bevestigd: 23 juli
Tokenisatie-hype is bullish voor Ethereum
Binance CEO deelt verwachting voor Ethereum ETF’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren