Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Aantal NFT-verkopen met 90% gedaald sinds bereiken record

De enorme NFT-hype lijkt voor nu af te nemen, nadat het aantal NFT-verkopen met maar liefst 90% gedaald zijn sinds het record in begin mei.


Daling verkopen in alle categorieën

Dit blijkt uit nieuwe data afkomstig van Protos. Hieruit blijkt dat de verkoop in alle categorieën binnen de NFT-markt momenteel aan het dalen zijn. Het record staat momenteel op $102 miljoen aan NFT’s die in slechts één dag verkocht zijn. Dit was op 3 mei van dit jaar. Gedurende die week werd voor circa $170 miljoen aan NFT’s verkocht. Dit is nu gedaald naar slechts $19 miljoen in de afgelopen week, een daling van bijna 90%

Ook het aantal NFT-wallets met recente uitgevoerde activiteiten neemt af; sinds begin mei van dit jaar is dit aantal met circa 70% gedaald, van ongeveer 12.000 naar circa 3.900. Alle categorieën binnen de NFT-markt dalen momenteel in activiteit, waaronder gaming, gedecentraliseerde financiën, verzamelobjecten, kunst, metaverses en sport.


NFT-bubbel gebarsten

Volgens de analisten van Protos is de NFT-bubbel hiermee gebarsten. Hierover meldde ze het volgende: “Alles bij elkaar genomen, suggereren de gegevens dat de NFT-bubbel slechts vier maanden geduurd heeft geduurd. De bubbel barstte rond deze tijd in mei.”

Het afgelopen jaar kwam de NFT-trend dan ook snel op. Het bracht zowel een hype als grote verwarring met zich mee als de nieuwste rage binnen de crypto-wereld. Deze trend lijkt zich nu echter af te zwakken. NFT’s kunnen hun waarde in de toekomst echter nog gaan bewijzen. De nieuwe technologie biedt namelijk een aantal voordelen bij onder andere kunstobjecten die wellicht interessant kunnen gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten