Nieuws, Trending

Abra Wallet en Exchange Service introduceert token dat de Crypto-index volgt

De digitale wallet en cryptocurrency exchange Abra heeft laten weten dat het een nieuwe token gaat lanceren. De BIT10, zoals de token gaat heten, volgt de ‘Bitwise 10 Large Cap Crypto’ Index. 

Bitwise 10

De index van Bitwise 10 is ontwikkeld door Bitwise Asset Management. Dit is een onderneming voor het beheer van cryptocurrency en staat exclusief op Abra vermeld. Deze index volgt de top 10 cryptocurrencies volgens hun marktkapitalisatie. Momenteel is de top 10 goed voor 80% van de volledige marktkapitalisatie.

Nu beschikbaar

Iedere belegger kan vanaf nu de BIT10-token aanschaffen met een minimale investering van $5. De CEO van Bitwise, Hunter Horsley, heeft hier het volgende aan toegevoegd: “Indexbeleggen is enorm populair in aandelen, obligaties en cryptocurrency. Dit komt omdat het beleggers een gevarieerde exposure geeft zonder constant nieuws te moeten monitoren en te proberen te voorspellen welke activa op dat moment het meest waardevol zijn. Tot dusverre was indexbeleggen alleen beschikbaar voor instellingen en geaccrediteerde beleggers.”

Indexmunten

Iedere BIT10-token heeft een waarde van 10 munten in de index. De posities van iedere token worden in slimme contracten met meerdere handtekeningen opgeslagen op de blockchains van Bitcoin (BTC) of Litecoin (LTC). Dit principe werd verder uitgelegd in het persbericht: “Zodra er eenmaal geïnvesteerd is, maken Abra en de gebruiker een slim contract aan dat het geïnvesteerde vermogen (fiat-valuta of cryptocurrency) effectief koppelt aan hetzelfde aantal BIT10-tokens. Abra krijgt een real-time prijsfeed van Bitwise Asset Management en de BIT10 investeerder zal de beweging van de markt omhoog of omlaag zien weerspiegeld in de prijs van hun BIT10 tokens.”

Ook in EU mogelijk om gebruik te maken van Abra

Het direct kopen of verkopen van cryptocurrencies via Abra kon tot vorige maand niet in de Europese Unie (EU). Vanaf een maand kunnen klanten nu euro’s of diverse andere nationale valuta rechtstreeks op hun online portemonnee op het platform zetten. Deze kunnen vervolgens naar 28 verschillende cryptocurrencies worden omgezet, die momenteel worden ondersteund door Abra.