Blockchain

Adidas Originals weet 2e plaats te veroveren op OpenSea-ranglijst

Adidas heeft een goed debuutweekend achter de rug. Met zijn eerste NFT van het ‘Into the Metaverse’-project van Adidas Originals, wisten ze 11.391 Ethereum (ETH) op te halen. Dit vertegenwoordigt een waarde van ruim 38 miljoen euro.


Technische problemen bij opstarten

Adidas Originals is een samenwerking gestart met ‘Bored Ape Yacht Club’, PUNKS Comic en GMoney. Gezamenlijk hebben ze 1 digitaal object gemaakt dat afgelopen 17 december maar liefst 30.000 keer aangeboden is. Van dit aanbod van 30.000 is naar verluidt 22.000 al verkocht.

De start van de samenwerking werd wat traag begonnen, want na slechts enkele uren nadat de Early Access-mint begonnen was, werd deze tijdelijk stil gelegd vanwege technische problemen. Toch wist het bedrijf naar verluidt ruim $15 miljoen te verdienen tijdens dit event.


NFT is geen verzamelobject

De vrijgegeven NFT is naar verluidt geen verzamelobject, maar juist een toegangstoken. Deze toegangstoken kan de eigenaar ervan op zijn beurt exclusieve toegang geven tot virtuele wearables in de Sandbox-gamingmetaverse. Naar verluidt krijgen eigenaren in medio 2022 de kans om overeenkomstige fysieke producten in te wisselen.

Tevens kunnen alle eigenaren van de NFT ook een fysieke versie krijgen van de PUNKS Comic Issue 2: ‘X Marks the Drop’. Dit is een grafisch verhaal over alle personages binnen de collectie en is ook afzonderlijk te koop op het OpenSea-profiel van PUNKS Comic.