Paypal crypto
Stablecoin

Adoptie voor stablecoin PayPal valt zwaar tegen

De PYUSD stablecoin van PayPal krijgt het vooralsnog niet voor elkaar om het gewenste niveau van adoptie te bereiken. Ondanks de hoge verwachtingen blijven de daadwerkelijke prestaties achter bij andere recent gelanceerde stablecoins als Aave GHO. Bank of America voorspelt nog meer concurrentie voor PYUSD in de vorm van rente-verdienende stablecoins.

Hoe groot is PYUSD?

PYUSD heeft een supply van 44,37 miljoen stuks, maar minder dan 20 procent van alle munten is op dit moment in omloop. Dat betekent dat de rest nog in handen is van PayPal. Er is slechts 6,5 miljoen PYUSD in circulatie op dit moment.

Dat is behoorlijk laag als je bedenkt dat de stablecoin een maand geleden lanceerde. Ergens is het ook vreemd, omdat je zou denken dat een partij als PayPal voor vertrouwen zorgt binnen de industrie.

Tether verzamelde een market cap van rond de 80 miljard dollar. Hoe kan het dan dat PYUSD geen extra kapitaal aantrekt? Is er dan werkelijk zo weinig interesse in een stablecoin van een betrouwbare partij als PayPal.

We moeten natuurlijk niet vergeten dat het qua timing ook niet helemaal meezit voor PayPal. De markt is niet aan zijn beste momenten van 2023 bezig.

PayPal op plek 61

Op het gebied van stablecoins neemt PayPal met zijn PYUSD momenteel plek 61 in op de lijst der lijsten. Daarmee staat het ook achter een Aave GHO, dat binnen een maand een market cap van 25 miljoen dollar wist te bereiken.

Dat is nog steeds niet groot natuurlijk, maar het is bijzonder om te bedenken dat dit lukt; terwijl PayPal moeite heeft om überhaupt een market cap van 10 miljoen dollar bij elkaar te sprokkelen.

Velen hadden verwacht dat een stablecoin van PayPal zware concurrentie voor Tether (USDT) en Circle (USDC) zou vormen; maar voorlopig blijkt niets minder waar.

Bank of America verwacht niet zoveel van de stablecoin van PayPal, de zakenbank voorspelt dat PayPal moeite zal hebben tegen de bestaande stablecoins.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Stablecoin nieuws

Nieuw-Zeelandse dollar stablecoin gaat live via lokale crypto-exchange
Tether bevriest 225 miljoen dollar aan USDT
Tether wil $500 miljoen investeren in Bitcoin mining
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Ripple op weg naar grote doorbraak met mogelijke integratie van Mastercard