Ripple, xrp
Ripple

Advocaat legt gebrek aan juridisch precedent in SEC vs. Ripple-zaak bloot

John E. Deaton, een vooraanstaand juridisch expert en de amicus curiae van Ripple, heeft recentelijk een uitdaging gericht aan de SEC. Zijn doel was om de instelling te bewegen een juridisch precedent te creëren dat mogelijk van toepassing zou kunnen zijn op de rechtszaak rondom Ripple en XRP. Helaas, ondanks de oproep van Deaton, heeft de SEC dit precedent niet gesteld. Deaton maakte zijn teleurstelling openbaar middels een tweet die hij deelde op 7 juni.

Parallel aan deze ontwikkeling, bevindt de cryptocurrency-gemeenschap zich op hete kolen in afwachting van de vrijgave van de Hinman documenten. Deze documenten maken deel uit van de rechtszaak die de SEC heeft aangespannen tegen Ripple. De release van deze documenten zou de gemeenschap meer inzicht kunnen geven in de complexe juridische strijd die momenteel wordt uitgevochten tussen Ripple en de SEC.

Deaton zei eerder dat hij denkt dat Ripple deze ruzie gaat winnen. Hij had ook kritiek op de SEC. Hij vindt dat zij te veel macht uitoefenen en verwacht dat het hoogste gerecht van de VS hier ook iets over gaat zeggen.

XRP staat sterk

Ondertussen is XRP een van de weinige cryptocurrencies die vrij goed blijft presteren te midden van het drama dat is aangewakkerd door de rechtszaken van de SEC tegen Binance en Coinbase. De rest van de cryptomarkt worstelt om het positieve momentum vast te houden.

Daarnaast lijkt XRP zich op te maken voor een aanzienlijke waardevermeerdering, zo stelt crypto-analist Ali Martinez. Een opvallende groei in het aantal nieuwe XRP-adressen op de blockchain, wat hij als een cruciale indicator voor een naderende prijsverhoging aanmerkt, viel hem op.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) spoedig 1 dollar worden?
Mogelijke schikking in Ripple vs. SEC rechtszaak verwacht op 25 Juli
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen