Ripple rechtszaak
Ripple

Advocaat onthult belangenverstrengeling van SEC voorzitter in rechtszaak tegen Ripple

De juridische strijd tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wordt beschouwd als een belangrijk precedent voor de crypto-industrie. Als Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, en zijn bureau de zaak winnen, kan de crypto-industrie een nog strengere aanpak van de Amerikaanse toezichthouder verwachten. Als Ripple Labs daarentegen wint, zou dit goed nieuws betekenen voor de hele crypto-wereld.

Gary Gensler’s openbare agenda onder de loep

Vorig jaar juli lanceerde advocaat John E. Deaton CryptoLaw, een platform waarop hij opmerkelijke onthullingen deed over Gary Gensler, de voorzitter van de SEC. De zogenaamde “Gensler Files” suggereerden dat Gensler mogelijk in het belang van andere partijen handelde.

Sommige analisten vinden het opvallend dat Gensler, de baas van de SEC, destijds meer dan $100 miljoen aan fondsen had, die voornamelijk werden beheerd door de Vanguard Group, aangezien deze vermogensbeheerder bekend staat om zijn negatieve houding ten opzichte van cryptocurrencies. Het feit dat Gensler ten minste zeven keer een ontmoeting heeft gehad met deze vermogensbeheerder, versterkt de suggestie dat hij Wall Street-giganten voortrekt en crypto probeert te schaden. Advocaat John Deaton is hier niet over te spreken en zegt het volgende:

Het is belangrijk op te merken dat Vanguard Group Gensler’s persoonlijke fortuin van 100 miljoen dollar beheert en dat hij hen buitensporige toegang tot zijn kantoor heeft verleend sinds hij SEC-voorzitter is geworden

-John Deaton

Advocaat denkt dus dat de SEC zo hard optreedt tegen Ripple en de crypto-industrie als geheel om Wall Street-giganten tevreden te houden.

Rechtszaak van Ripple is van groot belang

De uitkomst van de zaak van Ripple tegen de SEC zal een grote impact hebben op de regulering van cryptocurrencies. Dit moment is cruciaal in de strijd tegen de SEC, omdat Ripple een precedent kan scheppen voor de regulering van andere tokens. De uitkomst van deze zaak is daarom van groot belang voor de toekomst van digitale valuta’s, zoals ook advocaat Deaton heeft benadrukt.

Ripple nieuws

SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken