Ripple Nieuws

Advocaat Ripple: SEC heeft XRP niet bestempeld als een effect

De advocaat van Ripple, Stuart Alderoty, heeft gezegd dat de SEC de XRP token niet als een effect heeft bestempeld. Bovendien heeft het bureau ook niet de bevoegdheid om dit te doen.

Is XRP een effect?

De advocaat van Ripple schreef dit statement als reactie op een rapport van de New York Times over SEC-voorzitter Gary Gensler.

Ook een ander juridisch expert, genaamd John Deaton, schreef dat alleen de rechtbank de XRP token als een effect kan bestempelen. En dat de SEC dat niet kan doen. De SEC spreekt volgens de heren dus voor zijn beurt.

Laat me daaraan toevoegen dat de SEC zelf heeft erkend dat het niet bepaalt of een asset een effect is, alleen de rechtbank kan dat.

– John Deaton

Het centrale middelpunt

Na de ineenstorting van FTX blijft de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, centraal staan in de discussie over het reguleren van crypto. Gensler heeft verschillende cryptocurrency-bedrijven beboet voor het schenden van effectenwetten tijdens zijn 19 maanden als voorzitter van de SEC. Sommige van die boetes liepen op tot 100 miljoen dollar.

De Howey-test, een juridische analyse die in 1946 door het Hooggerechtshof werd gedefinieerd, dient als basis voor de beweringen van Gensler dat de meeste cryptocurrencies effecten waren. Daar is echter lang niet iedereen het mee eens. De crypto sector vindt dat de SEC probeert digitale valuta’s in een verouderd kader te proppen.

De uitkomst van de rechtszaak zal ook de aandacht trekken van het Congres, waar dit jaar verschillende wetsvoorstellen met betrekking tot cryptocurrencies werden ingediend.

De ineenstorting van FTX heeft geleid tot meer controle. Screenshots van Gensler’s openbare vergaderschema, die wijzen op veel ontmoetingen met FTX-oprichter Sam Bankman-Fried, hebben de ronde gedaan op Twitter en hebben hem in het middelpunt van de huidige discussie geplaatst. De vraag die veel mensen zich dan ook stellen is: Is Gary Gensler wel geschikt om de cryptowereld te reguleren?

Ripple nieuws

30 november een cruciale datum in de Ripple versus SEC rechtszaak
Ripple Labs overweegt om bepaalde bedrijven uit FTX-imperium te kopen
Ripple Labs wil naar Europa verhuizen, rechtszaak met SEC bijna voorbij
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten