Ripple, xrp
Ripple

Advocaten Ripple verzetten zich tegen verzoek Slack-communicatie

Gisteren (16 augustus) vond één van de laatste hoorzittingen plaats in de lopende rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple, die in december van afgelopen jaar begon. Gedurende deze hoorzitting verzette de advocaten van Ripple zich tegen de motie van de SEC om de gedaagden te dwingen relevante Slack-communicatie te leveren.


Verzet tegen indienen slack-communicatie

Afgelopen keer verzocht de SEC de Amerikaanse rechter ‘Sarah Netbrun’ om Ripple te belasten om zijn werknemersberichtendie op het zakelijke communicatieplatform Slack geplaatst zijn, in te dienen. Tijdens de gisteren gehouden hoorzitting beoordeelden de advocaten van Ripple dit verzoek als ‘lastig en zeer onevenredig’.

De SEC is van mening dat er er meer dan 1 miljoen berichten zijn die gezamenlijk naar verluidt voor terabytes aan gegevens bevatten, en de grote e-mailproducties van Ripple overschaduwen. Dit zou de getuigenis bevestigen dat werknemers van Ripple minstens zo vaak communiceerden via Slack als per e-mail. De advocaten van Ripple eisten dat het verzoek van de SEC door de rechtbank zou worden afgewezen en beweerden dat dit verzoek de duur van de rechtszaak aanzienlijk onnodig zou verlengen.


Omslachtig & kostbaar verzoek

Daarom proberen Ripple’s advocaten nu aan te tonen dat dit verzoek te omslachtig en kostbaar is. Dit proberen ze door voorbeelden te noemen van verschillende rechtbanken die eerder zijn ingediend en waar Slack-correspondentieverzoeken zijn afgewezen.

Advocaten van de SEC hopen op hun beurt dat de Slack-records getuigen van die tijd zullen bevatten. De SEC stelt dat het een dergelijk verzoek heeft gedaan nadat enkele geïnterviewde getuigen verklaarden zich de gebeurtenissen in die periode niet te herinneren. Door deze communicatie terug te halen, wordt geprobeerd om extra informatie te krijgen vanuit Ripple. De rechtbank had eerder het verzoek van de SEC om de getuigenis te verlengen geaccepteerd en gaf SEC-advocaten tot 15 oktober om bewijsmateriaal te verzamelen. Het is nu echter nog niet bekend wat er precies met het verzoek zal gebeuren, dit zal later bekend worden.


Ripple en NFT’s

Naast de lopende rechtszaak, ontwikkelt Ripple zich uiteraard nog door. Dat probeert het bedrijf ten eerste door de NFT’s die op het Ethereum-netwerk zijn geproduceerd en door veel sectoren voor verschillende doeleinden worden gebruikt, naar het RippleNet-netwerk te verplaatsen. Hiernaast is Ripple naar verluidt ook financieel betrokken bij het aan Ethereum-gekoppelde Mintable-platform. Het bedrijf heeft aangegeven zich nog bezig te willen houden met NFT’s en meldt hierover het volgende:

“Wij geloven dat dit nog maar het begin is voor NFT’s. Om ondernemers die NFT’s willen gebruiken verder in staat te stellen, zijn we een partnerschap aangegaan met Mintable, een NFT-marktplaats waarmee gebruikers naadloos digitale items kunnen maken, kopen en verkopen met behulp van fiat of cryptocurrencies.

Met zijn native gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX), lage transactiekosten, snelle transactietijden en CO2-neutrale voetafdruk, is XRP Ledger (XRPL) ideaal voor het bieden van een naadloze ervaring voor NFT’s. Samen met Mintable geloven we dat NFT’s nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk zullen maken voor makers van inhoud en nieuwe en betere ervaringen voor consumenten.”